Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke sabotasje

Bilen kan være etterlatt på sporet med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britene priser seg lykkelige over at togkrasjet lørdag kveld ikke krevde mer enn seks liv.

Om lag 300 personer var om bord på hurtigtoget da det krasjet med en bil og sporet av. Det er fortsatt uklart hvorfor bilen sto på overgangen.

Etterforskere utelukker ikke at bilen var plassert på planovergangen av en person som ville begå selvmord. Minst seks personer mistet livet og elleve andre ble hardt skadd.

I alt ble 61 personer brakt til sykehus. Blant de døde er lokomotivføreren og en person som satt i bilen.

- Det er ganske utrolig at så mange mennesker greide å unnslippe en så forferdelig hendelse, sier visepolitisjef Andy Trotter fra det britiske trafikkpolitiet. Han understreker at krasjet har ført til store materielle ødeleggelser.

Finkjemmer området

Etterforskere fra kriminalpolitiet finkjemmet søndag området i et forsøk å finne årsaken til krasjet, og Trotter lover en grundig granskning.

Toget, som var på vei fra Paddington i London til Plymouth, kolliderte med bilen kort tid etter klokka 19.00. Alle de åtte vognene sporet av. Kollisjonen skjedde to måneder etter at jernbaneinspektører varslet at togovergangene ikke var sikre nok.

- Det ble bråstopp, og helt mørkt. Hyling og roping. Det var totalt kaos, forteller BBC-reporter Jonny Saunders, som selv var passasjer på toget.

Det var svært vanskelig å skjære løs flere av passasjerene, og enkelte ble sittende fastklemt i timevis. Redningsarbeidet foregikk i nesten totalt mørke, men alle de skadde ble etter hvert reddet ut, ifølge Trotter. Togvraket og jordene rundt ble for sikkerhets skyld gjennomsøkt av sporhunder.

Togsikkerhet

Foreløpig har det ikke kommet opplysninger som tyder på at dårlig vedlikehold av jernbanemateriell eller menneskelig svikt. Togsikkerhet er et betent politisk tema i Storbritannia på grunn av en rekke alvorlige ulykker etter privatiseringen av jernbanen på 1990-tallet.

I 1999 omkom 31 personer da to tog kolliderte ved stasjonen Paddington. En granskningskomité slo fast at de to lokomotivførerne hadde fått manglende opplæring av operatøren Thames Trains, og at dette var årsaken til ulykken.

Ytterligere elleve personer omkom i to togulykker nord for London i 2000 og 2002. I begge tilfellene skyldtes ulykkene dårlig vedlikehold.

(NTB)

<B>ULYKKESTOGET: Politiet utelukker ikke at personbilen kan være plassert på planovergangen av en person som vil begå selvmord.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media