VITNE HAR MELDT SEG: Ved denne gangveien på Vår Frelsers gravlund nederst i Ullevålsveien rett i utkanten av Oslo sentrum ble en kvinne i 30-årene overfalt og befølt da hun var på vei hjem på lyse sommerkvelden ved 19-tiden lørdag. Nå har vitnet som skremte overfallsmannen meldt seg. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
VITNE HAR MELDT SEG: Ved denne gangveien på Vår Frelsers gravlund nederst i Ullevålsveien rett i utkanten av Oslo sentrum ble en kvinne i 30-årene overfalt og befølt da hun var på vei hjem på lyse sommerkvelden ved 19-tiden lørdag. Nå har vitnet som skremte overfallsmannen meldt seg. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.Vis mer

Utelukker ikke sammenheng mellom voldtekter

Politiet utelukker ikke at samme gjerningsperson kan stå bak flere av de tre anmeldte voldtektene i Oslo i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne skal ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt på en sti ved Vår Frelsers gravlund lørdag kveld. En mann hørte kvinnen rope og kom løpende til. Mandag meldte vitnet seg for politiet.

- I tillegg meldte et annet vitne seg mandag. Begge er avhørt, og vi har en beskrivelse av gjerningspersonen. Samtidig jobber vi med å avhøre de fornærmede i flere av sakene, sier etterforskningsleder Ann Kristin Grosberghaugen ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Les også: Vitne meldte seg i morges.

I tillegg til voldtektsforsøket etterforsker politiet to andre anmeldte voldtekter. En kvinne skal ha blitt voldtatt i Oslo sentrum like etter midnatt natt til søndag, mens en kvinne skal ha blitt voldtatt på et hotellrom.

- Vi utelukker ikke at det er en sammenheng mellom voldtektene, eller at det kan være samme person som står bak. Det er imidlertid for tidlig å si noe om dette. Blant annet gjenstår flere avhør av de fornærmede, sier Grosberghaugen.

Ingen personer er så langt pågrepet i sakene.

(NTB)