Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke stenginger i dag

Oslo-byrådet gjennomførte 400 observasjoner fredag kveld. Fortsatt er det mange som bryter smittevernreglene.

SKJENKESTANS: - Siste sjanse, sier byrådsleder Raymond Johansen, men han vurderer ikke å stenge Vinmonopolet. Vis mer

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, kom fredag kveld med en klar advarsel til Oslos utelivsbransje. Den siste sjansen til å overholde smittevernreglene, var fredag kveld.

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen sier til Dagbladet at de, som varslet, følger situasjonen tett. Bare fredag gjennomførte de 400 observasjoner.

- Det er flere steder som ikke følger smittevernreglene. Jeg ser ikke bort fra at enkelte utesteder vil bli pålagt å stenge i dag, sier Evensen til Dagbladet lørdag formiddag.

Vurderer skjenkestopp

Byrådet i Oslo har vedtatt en ny forskrift, som åpner for at de kan forby salg av alkohol på byens utesteder, om de ikke overholder smittevernreglene i helga.

Evensen sier at de fleste steder holder stengt, og at enkelte steder legger til rette for kravet om å holde en meters avstand.

STILLE: På Last Train i Oslo sentrum. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
STILLE: På Last Train i Oslo sentrum. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

Men det er altså fortsatt flere steder som ikke følger smittevernreglene.

- Vi vurderer løpende om vi må innføre skjenkestopp i Oslo, sier Evensen.

Streng Johansen

Det var på en pressekonferanse fredag kveld byrådsleder Raymond Johansen uttrykte at begeret snart renner over.

- Dette er bransjens siste sjanse. Det er siste sjanse i kveld, sa byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen.

Han legger til at kommunen, i samarbeid med politiet, vil gjennomføre ekstra kontroller i løpet av helga for å se om reglene blir overholdt.

- Vi innfører ikke dette forbudet nå, men hvis serveringsstedene ikke respekterer smittevernreglene gjennom helgen, vil vi gjøre det, slår han fast.

Oslo kommune strammet inn reglene allerede søndag, da det ble bestemt at alle serveringssteder og restauranter i hovedstaden må stenge klokka 21. Skjenkestopp ble satt til klokka 20.30.

Hele Norges coronakart