Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utelukker ikke utro tjener

- Vi kan ikke utelukke at det er personer i Securitas som lekker informasjon, sier administrerende direktør Tore K. Nilsen i Securitas A/S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har imidlertid ingen grunn til å tro at dette er tilfelle. Det er mange i samfunnet som har informasjon om våre rutiner, og det kan hende at en eller annen ubevisst eller bevisst lekker opplysninger til det kriminelle miljøet, sier Nilsen.

- Vi er nødt til å stole på våre folk. Jeg både håper og tror at det ikke er noen av våre som har brakt slik informasjon videre.

Storjakt

Med hjelp fra Kripos jakter nå tre politidistrikt på personene som til sammen har fått med seg opptil 30 millioner kroner.

- Vi mener det er en sammenheng mellom ranene, men det behøver ikke nødvendigvis bety at det er de samme personene som står bak. Men vi tror de tilhører samme hardt belastede kriminelle miljø, sier avdelingssjef Odd Thoresen ved Romerike politikammer til Dagbladet.

Siden oktober i fjor er fem pengetransporter fra Securitas ranet. Ransmennene har til sammen fått med seg opptil 30 millioner kroner. Ingen av ranene er oppklart. Samtlige forbrytelser er utført på en profesjonell måte nattestid - målbevisst og svært effektivt.

Kjente rutinene

Spørsmålet politiet stiller seg er hvordan ransmennene åpenbart kjenner til rutinene til Securitas, som selv opplyser at de stadig forandrer rutiner.

Lensmann Erling Arne Meek i Nedre Eiker sier til Dagbladet at de selvsagt vil undersøke om de hensynsløse ranerne har fått opplysninger fra personer ansatt i vekterselskapet.

Politiet satte i går spørsmålstegn ved at store pengesummer blir transportert av ubevæpnede vektere nattestid. Konstituert politimester Asbjørn Gran ved Romerike politidistrikt mener det er betimelig at Securitas igjen reviderer egne rutiner.

- Vi har en god dialog med politiet og har en fortløpende vurdering av rutinene. Det er en kalkulert risiko å kjøre verditransport om natta. Spørsmålet er om de kriminelle skal setter spillereglene i samfunnet, sier Tore K. Nilsen.