Uten anger

Tilsynelatende uten anger og med hodet hvilende i høyre hånd fulgte 22-åringen interessert med da nærbildene av det bestialske drapet på Oddvar Sigve Selvåg (41) ble vist i Oslo byrett i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avkuttede kjønnsorganer, blodige legemsdeler og innvoller så ikke ut til å gjøre stort inntrykk da de ble presentert på storskjerm av politibetjent Eva Birkefeldt Ragde fra kriminalteknisk avdeling, Oslo politikammer. 22-åringen nikket av og til bekreftende til bildene, og fra tid til annen bort på sin forsvarer, advokat Harald Stabell. 22-åringen erkjente i går straffskyld for drapet av Oddvar Sigve Sel- våg, som ble funnet på gulvet i soverommet tre dager etter at drapet skjedde, men ikke skyld i forhold til tiltalens faktiske forhold.

Tilregnelig?

- Spørsmålet om drapet er gjort med overlegg, eller om han var tilregnelig, vil vi komme tilbake til, forklarte hans forsvarer Harald Stabell. De rettspsykiatriske sakkyndige har hevdet at han var tilregnelig. De forklarer seg for retten i dag.

Statsadvokatens tiltalebe-slutning lyder på overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Maksimumstraffen for drap er 21 år, og statsadvokatene vil i tillegg ilegge krav om 10 års sikring, samt inndraging av våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer