Uten ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladet har rettet søkelyset mot behandlingen av den multihandikappede Aurora som ble lagt ut på anbud da hun skulle gis en dagsenterplass i en av Oslos bydeler. Med anbudsdokumentene fulgte en rekke personlige og til dels intime opplysninger, og det hele ble lagt ut på Internett. Her kunne informasjonene om jenta leses av hvem som helst etter noen få tastetrykk. Anbudsutsettelsen er i tråd med gjeldende regler, men det er opp til hver enkelt kommune å bestemme om deres borgere skal behandles slik.

Oslo styres som kjent av Høyre og Frp. Sentralt i deres politikk ligger at kommunale tjenester skal konkurranseutsettes. Det er ikke rart om man som følge av dette får det lederen i Oslo Arbeiderparti, stortingsrepresentant Jan Bøhler kaller et «anbudstyranni på sitt verste». Byrådssekretær for sosiale saker i Oslo, Anne K. Jensen, legger seg på vegne av FrP-byråd Sylvi Listhaug flat for kritikken og lover ny gjennomgang av rutinene. Slik vrir de seg unna sitt politiske ansvar for den situasjonen som en oppstått som følge av partiets klokkertro på anbudssystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer