Uten assistent Julia kunne ikke Tone jobbet

Nå øker arbeids- og sosialminister Robert Eriksson bevilgningene til tiltak for funksjonshemmede.

GOD HJELP: Tone Ingeborg Torp (51) og hennes assistent Julia Zack (28) samarbeider godt når Tone er rundt og holder foredrag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GOD HJELP: Tone Ingeborg Torp (51) og hennes assistent Julia Zack (28) samarbeider godt når Tone er rundt og holder foredrag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I to år har Julia Zack vært funksjonsassistent for Tone I. Torp. - Uten ordningen kunne jeg ikke jobbet, sier hun.

I ettermiddag kom Tone Ingeborg Torp (51) direkte fra et møte på Gardermoen med Flytoget da arbeidsminister Robert Eriksson tok imot henne på Oslo S med nyheten om at tiltak for funksjonshemmede styrkes med økte bevilgninger årets statsbudsjett.

Meningsfullt - Godt nytt for alle funksjonshemmede som ønsker seg ut i arbeidslivet, sier Tone I. Torp, som til daglig jobber som foredragsholder.

I dag ledet hun møte i Senterrådet for Nevromuskulært Kompetansesenter. Hennes faste assistent siden 2012, Julia Zack (28), sørget for at transporten gikk greit.- En meningsfull og spennende jobb ved siden av studiene mine i nanoelektronikk ved Universitetet i Oslo, sier Julia.

Tette hull Økningen i årets budsjett innebærer finansiering av assistenter til 150 funksjonshemmede.

- Det betyr at alle som har søkt om assistent, og som oppfyller vilkårene, vil få søknaden innvilget i 2015. Med det styrker regjeringen innsatsen for å inkludere personer med nedsatt funksjonsevne i arbeidslivet, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer