Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten assistent Julia kunne ikke Tone jobbet

Nå øker arbeids- og sosialminister Robert Eriksson bevilgningene til tiltak for funksjonshemmede.

GOD HJELP: Tone Ingeborg Torp (51) og hennes assistent Julia Zack (28) samarbeider godt når Tone er rundt og holder foredrag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GOD HJELP: Tone Ingeborg Torp (51) og hennes assistent Julia Zack (28) samarbeider godt når Tone er rundt og holder foredrag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I to år har Julia Zack vært funksjonsassistent for Tone I. Torp. - Uten ordningen kunne jeg ikke jobbet, sier hun.

I ettermiddag kom Tone Ingeborg Torp (51) direkte fra et møte på Gardermoen med Flytoget da arbeidsminister Robert Eriksson tok imot henne på Oslo S med nyheten om at tiltak for funksjonshemmede styrkes med økte bevilgninger årets statsbudsjett.

Meningsfullt - Godt nytt for alle funksjonshemmede som ønsker seg ut i arbeidslivet, sier Tone I. Torp, som til daglig jobber som foredragsholder.

I dag ledet hun møte i Senterrådet for Nevromuskulært Kompetansesenter. Hennes faste assistent siden 2012, Julia Zack (28), sørget for at transporten gikk greit.
- En meningsfull og spennende jobb ved siden av studiene mine i nanoelektronikk ved Universitetet i Oslo, sier Julia.

Tette hull Økningen i årets budsjett innebærer finansiering av assistenter til 150 funksjonshemmede.

- Det betyr at alle som har søkt om assistent, og som oppfyller vilkårene, vil få søknaden innvilget i 2015. Med det styrker regjeringen innsatsen for å inkludere personer med nedsatt funksjonsevne i arbeidslivet, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

- For regjeringen er en av de viktigste oppgavene å tette hull i det sosiale sikkerhetsnettet. Det handler om å bygge et velferdssamfunn som er bærekraftig for framtida og som ivaretar dem som trenger det mest, sier Frp-statsråden.

De mest sårbare - Noe av det viktigste vi kan gjøre er å bidra til at alle som ønsker å jobbe får en mulighet. Vi vet at mange mennesker med sterke funksjonshemninger som står utenfor arbeidslivet, kan få oppfylt drømmen om å jobbe med litt offentlig hjelp.

- Ofte er det små grep som skal til for å hjelpe de mest sårbare, som er i en vanskelig situasjon. Funksjonsassistanse er et slikt grep, sier Robert Eriksson.

60 mill ekstra Ifølge statsråden øker Arbeids- og sosialdepartementet budsjettet på fem vesentlige poster med til sammen nærmere 60 millioner kroner:

•    4 mill til funksjonsassistent-ordningen.
•    4,9 til tolketjenesten, opplæring av kommunale ledsagere for døvblinde.
•    5,5 til arbeidsplasstolk-ordningen.
•    13 mill til å utvikle et talegjennkjenningsprogram
•    32 mill til PC-ordning for skoleelever med lese- og skrivevansker.

AVSLØRTE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson bød på eksklusive budsjettlekkasjer da han møtte  Tone Ingeborg Torp og hennes assistent  Julia Zack på Oslo S i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
AVSLØRTE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson bød på eksklusive budsjettlekkasjer da han møtte Tone Ingeborg Torp og hennes assistent Julia Zack på Oslo S i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media