KOM MOT BILEN: Ifølge den 56 år gamle skogsarbeideren Tommy Lingblom var det trolig en hel ulvefamilie som omringet bilen hans. Han sier at én av ulvene så ut til å holde vakt, mens flere av de andre sirkulerte rundt bilen. Selv ble han sittende der, uten dekning på telefonen og med flatt dekk. Foto: Privat
KOM MOT BILEN: Ifølge den 56 år gamle skogsarbeideren Tommy Lingblom var det trolig en hel ulvefamilie som omringet bilen hans. Han sier at én av ulvene så ut til å holde vakt, mens flere av de andre sirkulerte rundt bilen. Selv ble han sittende der, uten dekning på telefonen og med flatt dekk. Foto: Privat Vis mer

Uten dekning på mobilen og med punktert dekk ble Tommy (56) omringet av seks ulver

- Da ble jeg sittende i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skogsarbeider Tommy Lingblom (56) jobbet seint onsdag forrige uke, og langt inni skogen - mange kilometer fra der han har dekning på mobiltelefonen sin, punkterte han.

- Klokka var 20.00, og det var bekmørkt. Jeg befant meg 2,5 mil hjemmefra og ni kilometer unna der det er mobildekning, så jeg ble sittende i bilen litt og tenke over hva jeg skulle gjøre, sier Lingblom til Dagbladet.

Han kom fram til at han skulle ta beina fatt, men i samme øyeblikk ble han oppmerksom på noe foran ham på veien.

- Det var da de dukket opp. Seks ulver; to voksne og fire valper, sier 56-åringen, som først fortalte om opplevelsen til Expressen.

- Hadde flaks - Det så ut som at en av dem, antakelig alfahannen, ble stående og holde vakt, mens de andre begynte å sirkulere rundt bilen, fortsetter han.

- Hva tenkte du da?

- At jeg hadde hatt enorm flaks som ikke hadde gått ut av bilen tidligere, eller punktert før. Da ville jeg antakelig møtt dem på veien, og det kunne gått «rett at skogen».

56-åringen er bosatt i Ockelbo i nærheten av Hällfors i Sverige. Ifølge ham har det vært en stor økning av ulv i området det siste året.

- Bare på én måned har jeg sett ni ulver her, sier han.

- Reagerte ikke I stedet for å ta beina fatt ble Lingblom sittende i bilen denne kvelden. Han lyste først mot ulvene med billyktene, men sier de ikke reagerte på det.

- Det var først da jeg startet motoren og begynte å kjøre at de spratt ut i veikanten, sier han.

- HADDE FLAKS: Lingblom sier til Dagbladet at han hadde flaks som ikke punkterte før. - Da ville jeg sannsynligvis gått rett på ulvene, sier han. Foto: Privat
- HADDE FLAKS: Lingblom sier til Dagbladet at han hadde flaks som ikke punkterte før. - Da ville jeg sannsynligvis gått rett på ulvene, sier han. Foto: Privat Vis mer

- Deretter kjørte jeg bilen på felgen de ni kilometerne. Den kostnaden var det verdt, fortsetter han.

Der fikk han dekning på telefonen, og ringte en venn som kom og hentet ham. Han sier at folk har reagert med alvor på historien.

- Angriper sjeldent I dag var Lingblom tilbake på stedet han punkterte for første gang siden hendelsen.

- Jeg må innrømme at jeg var litt spent, og kikket godt rundt meg hele tiden, sier han.

Expressen har snakket med Inga Ängsteg ved det svenske viltskadesenteret SLU. Hun sier det er ekstremt uvanlig at man møter så mange ulver på en gang, som i Lingbloms tilfelle. Samtidig ønsker hun å tone ned frykten for det å møte på ulv.

- Det er ytterst uvanlig at ulv angriper mennesker. Det har forekommet angrep, men det er som regel på steder der ulv og mennesker lever under helt andre forhold.

- Jeg sier ikke at det ikke kan skje i Sverige, og det er viktig at ulv har respekt for - og er redde for mennesker. Det er ikke bra om de blir for trygge. Men angrep forekommer svært sjeldent, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer