Uten en sjanse

En politimann ble drept, en skjøt seg tom, to politimenn var sjanseløse og måtte søke skjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Bare fire bevæpnede politimenn ble sendt ut for å stoppe de tolv ranerne i Stavanger.

Det var bare fem uniformerte politimenn på jobb da tolv ranere slo til mot Norsk Kontantservice tidlig på morgenen 5. april, opplyser kilder i politiet til Dagbladet.

Fire lett bevæpnede politimenn rykket ut til det som skulle vise seg å bli en håpløs og fatal kamp mot hardbarkede ranere. Tre sivile polititjenestemenn skal også ha kommet tidlig til stedet, men de var ubevæpnet.

Dagbladet har snakket med flere kilder i politiet og øyenvitner som forteller om det som skjedde de første minuttene etter at ransalarmen gikk.

Lederen

Arne Sigve Klungland var leder for vaktlaget som var på jobb denne morgenen. Da politiet fikk en telefon fra en ansatt på Norsk Kontantservice om at tellesentralen ble ranet, rykket Klungland ut umiddelbart.

Få minutter seinere kjører han bortover Kongsgata. Partneren hans var opptatt med en annen sak, og fikk beskjed om å fortsette med det, mens Klungland dro av gårde alene, opplyser en kilde i politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.