Uten et hår

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JENTENE PÅ 11 stirrer forskremt eller kanskje fascinert, på leggene til kvinnen på nabobordet på kaféen på vestkanten. Leggene er verken grønne eller fulle av store, blå åreknuter eller tatoveringer. Leggene har hår. Kvinnen i 30-åra har unnlatt å barbere leggene sine. Vet hun ikke at det er sommer? Skammer hun seg ikke? Er hun et gjenferd fra 70-tallet? Småjentene fniser og fnyser. Sett på maken. For ei ekkel dame. Hvordan kan hun? De mørke hårene på kvinnens bein framstår som en underlig kontrast til hennes ellers pyntelige, trendy ytre med hvite solbriller og moderne sandaler. Det skurrer.

ANTI-HÅR-HYSTERIET forsetter. Også denne sommeren står 16 år gamle jenter i kø for å ta brazilian wax. Jenter på 11 begynner å barbere leggene og armhulene lenge før de har fått noe særlig hår. Helsesøstre legger merke til at unge jenter – og kanskje gutter også – starter med intimbarbering før de har debutert seksuelt. Å gjøre seg klar – å forberede seg som kvinne – innebærer å fjerne hvert strå. Det er et paradoks at hun blir kvinne gjennom å gjenskape seg som hårløst pikebarn. Det normale er blitt at alle kvinner og unge menn er hårløse. Voksne menn kan fortsatt la de ville vekster vokse. Men på badestranda Huk er guttekroppene glatte, nybarberte og selvbevisste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer