Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten forbindelse på Finnmarkskysten. Både nett, mobilnett og kystradio er nede

Brudd på to fiberkabler skal være årsaken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brudd på to fiberkabler rammer Berlevåg, Gamvik, Båtsfjord og kysten rundt. Det skal medføre at tettstedene er uten mobil-, bredbånd- og fasttelefoniforbindelse, skriver iFinnmark.

I tillegg skal deler av VHF- og MF-nettet til Telenor sin kystradio være berørt.

Konsekvensene er at det nå langs store deler av Finnmarkskysten ikke finnes kommunikasjonsmidler via det maritime nødnettet ute til sjøs.

På Twitter skriver politiet at lensmannskontorene både i Båtsfjord og Berlevåg er døgnbemannet den nærmeste tida.

- Brukerne i hjemmetjenesten blir fulgt opp ekstra i denne situasjonen. Ved akutt situasjon er det umulig å ringe, og da må man oppsøke, eller få hjelp til å komme seg til helsesenteret i Berlevåg, opplyser enhetsleder i helse- og omsorgsetaten i Berlevåg Roy Arne Andersen, til iFinnmark.

- Venter på kabelbåt

- Det er lite kommunikasjon med omverden der. Årsaken til det er fiberkabelbrudd ut i havet, bekrefter operasjonsleder i Øst-Finnmark Jan Arne Pettersen, som befinner seg i Kirkenes, overfor Dagbladet.

- Det vi venter på nå er at kabelbåten får kommet seg ut for å fikse kablene. De er ventet å komme igang i morgen klokka 07.00, og det tar nok hele dagen.

Pettersen sier at de nå har fått satt opp en linje med satelitt-telefon til lensmannskontorene i Berlevåg og Båtsfjord, og at både kontorene og helsesentrene begge steder er åpne for folk, dersom det skulle være noe.

Det skal være en liten knaus ved flyplassen i Berlevåg hvor noen har fått dekning, opplyser Pettersen til Dagbladet på tampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media