Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten grav

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Norske pårørende som leter etter sine kjære i katastrofeområdene etter flodbølgen i Asia, opplever at de må klare seg uten hjelp fra norske myndigheter. Kripos er på plass med profesjonelt mannskap for å finne og identifisere flest mulig av de 462 savnede. På den annen side er det forståelig at pårørende ikke vil følge oppfordringen fra politiet om å reise hjem. Elementær psykologi tilsier at mange ikke vil slå seg til ro med at deres kjære ender som navnløse døde i en massegrav. Det må være myndighetenes oppgave å bistå de pårørende i letingen etter de savnede. Det viktige sorgarbeidet avhenger av at de har visshet om at alt som står i vår makt blir gjort.
  •  Myndighetene må også vurdere når det er forsvarlig og ønskelig å frakte pårørende som ønsker det, tilbake til kriseområdene og arrangere minneseremonier der. Mange skal oppleve at de ikke får en grav å gå til. De trenger alle vår omsorg nå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media