Uten hoved spor

16 dager etter barnedrapene på Baneheia i Kristiansand står etterforskerne uten hovedspor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter kriminalsjef Arne Pedersen, som sier at politiet arbeider ut ifra flere teorier. Dette kan bety at det er blitt vanskeligere å avsløre barnemorderen enn politiet hadde forestilt seg. Trass i nærmere 900 tips og drøyt 600 avhør, har morderen fortsatt betydelig forsprang på politiet.

Frykten øker

Kriminalsjef Pedersen sier etterforskerne har en del interessante personer som man bruker mer tid på enn andre. - Det dreier seg både om personer som var i Baneheia på drapsdagen og opplysninger om personer som nødvendigvis ikke befant seg der fredag kveld, sier Pedersen - Tror du noen har sett morderen? - Det vet vi ikke. Men det kan ikke utelukkes, sier Pedersen. Mens dagene går uten gjennombrudd i etterforskningen, øker frykten og uhyggestemningen i Kristiansand.

- Forstår redselen

Politimester Ansten Klev sier han selvsagt forstår at folk er redde. - Så lenge det går en person løs som har begått disse handlingene, må vi bare håpe og tro at han ikke slår til igjen. Det er ikke overveiende sannsynlig, men jeg kan ikke utelukke det, uttaler Klev. - Inntil gjerningsmannen er avslørt, kan jeg ikke gi noe nøyaktig svar på hvordan folk skal forholde seg. Jeg kan ikke frata folk retten til å føle uhygge så lenge saken ikke er oppklart, understreker Klev. Politimesteren forsikrer at han føler at det er en gjeng førsteklasses etterforskere som jobber med saken. - Vi satser selvsagt på oppklaring. Men noen garanti kan vi ikke gi. Her er det snakk om to ting: dyktighet og hell, sier politimester Anstein Klev. eivind.pedersen@dagbladet.no per.lars.tonstad@dagbladet.no «Jeg forstår at folk er redde.»Ansten Klev politimester # RÅDVILL: - Vi satser på oppklaring, men kan selvsagt ikke gi noen garanti, sier politimester Ansten Klev.ten hoved spor # KRISTIANSAND (Dagbladet): 16 dager etter barnedrapene på Baneheia i Kristiansand står etterforskerne uten hovedspor. # Av EIVIND PEDERSEN # og PER LARS TONSTAD

Det bekrefter kriminalsjef Arne Pedersen, som sier at politiet arbeider ut ifra flere teorier.

Dette kan bety at det er blitt vanskeligere å avsløre barnemorderen enn politiet hadde forestilt seg.

Trass i nærmere 900 tips og drøyt 600 avhør, har morderen fortsatt betydelig forsprang på politiet.

Frykten øker


Kriminalsjef Pedersen sier etterforskerne har en del interessante personer som man bruker mer tid på enn andre.

- Det dreier seg både om personer som var i Baneheia på drapsdagen og opplysninger om personer som nødvendigvis ikke befant seg der fredag kveld, sier Pedersen

- Tror du noen har sett morderen?

- Det vet vi ikke. Men det kan ikke utelukkes, sier Pedersen.

Mens dagene går uten gjennombrudd i etterforskningen, øker frykten og uhyggestemningen i Kristiansand.

- Forstår redselen


Politimester Ansten Klev sier han selvsagt forstår at folk er redde.

- Så lenge det går en person løs som har begått disse handlingene, må vi bare håpe og tro at han ikke slår til igjen. Det er ikke overveiende sannsynlig, men jeg kan ikke utelukke det, uttaler Klev.

- Inntil gjerningsmannen er avslørt, kan jeg ikke gi noe nøyaktig svar på hvordan folk skal forholde seg. Jeg kan ikke frata folk retten til å føle uhygge så lenge saken ikke er oppklart, understreker Klev.

Politimesteren forsikrer at han føler at det er en gjeng førsteklasses etterforskere som jobber med saken.

- Vi satser selvsagt på oppklaring. Men noen garanti kan vi ikke gi. Her er det snakk om to ting: dyktighet og hell, sier politimester Anstein Klev.