- Uten innvandrere stopper Norge

SV fnyser av Per Sandberg og mener at Norge vil stoppe opp uten innvandrere.

- INNVANDRING HELT NØDVENDIG:  Stortingsrepresentant fra SV, Aksel Hagen, mener innvandring er helt nødvendig for å holde hjulene i gang i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
- INNVANDRING HELT NØDVENDIG: Stortingsrepresentant fra SV, Aksel Hagen, mener innvandring er helt nødvendig for å holde hjulene i gang i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kunne Finansavisen fortelle at innvandring er ulønnsomt og har kostet det norske samfunnet hele 70 milliarder kroner de siste sju åra.- Uten innvandring stopper Norge. Vi trenger befolkningsveksten for å møte behov for arbeidskraft både i privat og offentlig sektor, ikke minst etter hvert som eldrebølgen slår inn over landet, sier SVs Aksel Hagen, leder av Stortingets kommunalkomite.

Oppgitt Hagen er oppgitt over Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg, som mener den rødgrønne regjeringen er på vei til å ødelegge velferdsstaten.- Det som ødelegger velferdsstaten for Per Sandberg, er for meg en forutsetning for videre vekst og utvikling av velferdsstaten. Det aktivitetsnivået vi har i Norge i dag forutsetter en fortsatt innvandring og arbeidsinnvandring, sier Aksel Hagen.

Skeptisk SV-mannen er svært skeptisk til Statistisk Sentralbyrås (SSB) tall, og Finansavisens regnestykker og måten det blir brukt på.   - Rapporten til SSB er basert på en framskrivning som ikke tar innover seg endringer som vi vet vil skje. Kjell Aukrust tok i en fortelling utgangspunkt i at høyden på rekruttene i forsvaret økte for hvert år. Han regnet seg tilbake til 1030 og fant ut at vikingene bare var noen centimenter høye da de kjempet slaget på Stiklestad. Dette var selvfølgelig humoristisk ment, og illustrerer hvordan framskrivninger må tas med en klype salt, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer