Uten kontakt med Stillehavsøyer

Etter at syklonen Zoe raste over tre av øyene i øystaten Solomon Islands har de sentrale myndighetene mistet kontakten med de 1000 innbyggerne. Nå frykter de at alle er skylt på havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag raste syklonen Zoe over tre av øyene i øysammenslutningen Solomon Islands. Syklonen har opptil vindkast som måler opptil 300 kilometer i timen, og syklonens øye gikk rett over øyene Tikopia, Fataka og Anuta, skriver CNN.

Det bor over 1000 mennesker på de tre øyene, og ingen har klart å oppnå kontakt med noen på øyene siden søndag formiddag. Det er nesten 1000 kilometer fra øyene til administrasjonssenteret i Solomon Islands på øya Honiora, og kontakten med omverdenen holdes først og fremst via radio.

Nå frykter myndighetene at innbyggerne er skylt på havet av den kraftige syklonen, og de har sendt ut båter og fly for å sjekke om alt står bra til på øyene. Ingen skader har blitt meldt til hovedstaden, men de har heller ikke fått andre livstegn.

Den australske høykommisæren sier at radiomastene helt sikert har blitt tatt av vinden, og at det derfor er umulig å få kontakt med noen. Australia sender også en båt til området.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

  • Zoe er nå på vei videre i Stillehavet, men metereologene venter at den passerer mellom øystatene Vanuatu og Fiji.
  • Les mer om Solomonøyene her.
<B>STILLEHAVSPARADIS: Administrasjonen på Solomonøyene får ikke kontakt med tre av øyene i føderasjonen etter en syklon søndag.