Uten kontroll over verstingene

Carl I. Hagen vil ikke innrømme at han nå bruker rå makt fordi han er i ferd med å miste kontrollen over verstingene i partiet: - Hvordan kan jeg miste noe jeg aldri har hatt, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trass i de siste døgns rabalder rundt Frp's politiske villstyringer: Aldri har vel Carl I. Hagen gjort en mer upåaktet entré til en valgsending i TV-huset på Marienlyst enn han gjorde i går kveld.

I korridoren utenfor Dagsrevy-studio sto minst førti fotografer og journalister, men ikke en eneste av dem snudde seg mot Hagen da han ruslet forbi. Alle var opptatt av Kjell Inge Røkke som befant seg midt i flokken. Hagen hadde møtt sin overmann som medie-magnet.

Brannslokker

- Joda, jeg innrømmer at mye av kommunevalgkampen og politikken har kommet i skyggen av Røkke og noen personalproblemer i Frp, sier Carl I. Hagen.

Det Hagen kaller «personalproblemer», har slått ut i stadig nye parti-branner, og for hver brann Hagen nå slokker, tennes en ny:

  • Ikke før hadde lederen i Oppegård Fremskrittsparti Oddbjørn Jonstad blitt suspendert, så gikk nestemann på lista ut på TV og sa seg helt enig med Jonstad.
  • Ikke før hadde Hagen fått stoppet Hedstrøms og Kleppes valgmøte, så gikk den erfarne stortingsrepresentanten Jan Simonsen ut med at alle asylsøkere som venter på oppholdstillatelse, skal følges til butikken for å hindre at de stjeler, et forslag Simonsen visste at Hagen er uenig i.

  • Til overmål har Hagen nå havnet i ordkrig med Oslo-politiet.

I gammelt spor

- Forrige uke var alle toppolitikere enige om at innvandringsdebatten var kommet inn i et nytt og positivt spor. Men nå er vi tilbake i det gamle?

- Ja, nå står alle igjen med pekefingeren mot oss i Frp og roper at vi er rasister.

- Med god hjelp av folk som Jonstad og Simonsen?

- Av herr Jonstad, ja, jeg vil gi ham den den største skylden.

- Er du i ferd med å miste kontrollen over parti-verstingene?

- Hvordan kan jeg miste noe jeg aldri har hatt, sier Carl I. Hagen.