Uten kultur

Ignorerer Orkla-styret det store norske opplysningsprosjektet når de vurderer nye eiere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAMPEN OM Orkla Media demonstrer den nye kapitalismens kultur. Her sitter styret i konsernet og skalter og valter med institusjoner som har lange og solide røtter i det norske samfunn.

Orkla-avisene er en del av det store norske opplysningsprosjektet. Orkla-avisene som alle andre aviser har på den måten bidratt til å gjøre det norske folk mer dannet enn det var, mer kunnskapsrikt enn det ville ha vært og mer demokratisk enn de fleste. Men legger Orklas konsernstyre vekt på dette når de nå skal bestemme hvem som skal overta innpå en fjerdedel av avisene her i landet?

RØYKSIGNALENE fra Karenslyst allé i Oslo er alt annet enn beroligende i så måte. Fra styrerommet i Orkla kommer meldinger som tyder på at målet med salget er å oppnå størst mulig gevinst - ikke for Norge, ikke for norsk presse, ikke for norsk kultur, men for Orklas eiere. I den vurderingen inngår åpenbart ikke etiske eller kulturelle vurderinger. Skulle følgen av salget være at avisene havner hos en britisk medieeier som representerer en totalt annen mediekultur enn den norske, så er det visst noe som ikke anfekter dem som står for salget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer