Uten land ingen fred

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Igjen venter verden spent på hva neste trekk i striden mellom Israel og palestinerne vil bli: Blir det en voldsom hevn fra Israel? Kommer det et nytt blodig angrep fra militante islamister i Hamas eller Islamsk Jihad? Eller klarer verden å presse begge sider til å besinne seg? Mulighetene for å skape fred har i alle fall hatt en stø kurs mot null i lang tid. I Israel driver frykt og sinne fram kravet om knusende hevn, og statsminister Ariel Sharon er i den uvante stilling at han må mane til ro og tilbakeholdenhet. Blant palestinerne er Yassir Arafat i den nesten umulige klemma at han må stagge et opprør som har de samme mål som han, og han må støtte seg til palestinske institusjoner som nesten har falt sammen.

Intet forlik som kan stagge både israelere og palestinere er i sikte. Krisen nå innleder trolig et vendepunkt, til det verre eller det bedre, til alvorligere og mer omfattende kamper eller til en ny politisk runde som fører til en avtale på politisk plan. USA og EU, samt FN og andre utenlandske aktører, har ikke annet valg enn å gripe fatt i disse flokene i et helt annet omfang enn man har gjort i det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer