- Uten mat i 12 timer

Larvik-jentene - og hundrevis av andre bilister - må regne med å være værfaste i enda åtte til tolv timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Larvik håndballag spilte kamp i Kristiansand i går, og var på vei hjem da snøværet satte dem bom fast rundt en halv mil sørvest for Lillesand.

I løpet av natten har bussen de satt i, og hundrevis av andre biler, stått fast i snøkaoset på E18 mellom Grimstad og Kristiansand.

Politi, sivilforsvar, brannvesen og Røde Kors har igangsatt kolonnekjøring på strekningen for å få evakuert bilistene, men sier snøværet er så kraftig at de ikke når fram til alle.

Uten mat og drikke

Da Dagbladet.no snakket med trener Karl Erik Bøhn like etter klokken 09.00 i dag, var de fortsatt værfaste, og hadde da ikke fått mat på 12 timer.

- Vi har sittet uten mat og drikke, men fikk litt vann av sivilforsvaret nå, forteller trener Bøhn.

Han forteller at de likevel har det har det relativt bra.

- Vi har jo en varm buss, så vi har det fint, sier han.

BOM FAST: Larvik håndballag har sittet fast i snøværet i 12 timer. De må regnem ed å sitte opp til 12 timer til. Foto: SCANPIX
BOM FAST: Larvik håndballag har sittet fast i snøværet i 12 timer. De må regnem ed å sitte opp til 12 timer til. Foto: SCANPIX Vis mer

Laget har fått beskjed om at de må regne med å sitte enda 8-10 timer i bussen. Snøværet gir seg ikke, og evakueringen tar tid.

- Det ser dårlig ut, men sjåføren har bensin nok til nye 12 timer, og får vi litt vann i ny og ne, så klarer vi oss fint, sier Bøhn.

Iskalde biler

Treneren forteller at de ikke kan se mye annet enn snø ut vinduet.

- Her er det bare snø og elendighet. Vi ser én og annen politibil, og ambulanser, som kjører forbi for å hente ut de som er gått tomme for drivstoff, sier han.

Med rundt ni minusgrader i området blir personbiler uten bensin fort en kald opplevelse. Tidligere i dag skrev Dagbladet.no om hoteller i området som har åpnet dørene for kalde bilister, men ikke alle er i nærheten av varme.

Seierstur

Larvik spilte mot Våg i Kristiansand i går. Også før kampen hadde laget problemer med snøværet. Ifølge lagets egne hjemmesider var det så vidt de rakk kampen.

- Vi sliter med å rekke det. Det er, og har vært, totalt kaos langs veien og etter å ha kjørt i vel tre timer har vi ikke kommet lenger enn til Arendal, fortalte Bøhn på telefon fra bussen i går kveld.

Men laget rakk kampen, og vant mot Våg.

- Ja, der vant vi. Jubelen står i taket her den, sier Bøhn til Dagbladet.no i dag.

- Vi har fått en lang og god feiring.

Treneren mener timene i snøværet kan skape problemer for lagets kamp mot Viborg på lørdag.

- Jeg har ikke sett på maken til vær noen gang og jeg visste at dette var på grensen til uforsvarlig før vi dro. Men jeg kunne ikke drømme om at det skulle være så ille. Hadde Viborg-kampen vært avgjørende for vår videre framferd i Champions League hadde jeg sørget for at kampen i går ble utsatt. Med fasit i hånd burde vi gjort det uansett, sier Bøhn.

VÆRFASTE: Her er Larvik-jentene etter seieren i NM-finalen for kvinner i Oslo Spektrum i fjor.
FÅR HJELP: Røde Kors ankommer de snøfaste bilene i Sørlandskaoset.