- Uten min sønn ville jeg vært i en mørk kjeller

Katrine Karlsen (26) mistet sin store kjærlighet for to måneder siden. Sammen med deres sønn prøver hun nå å se lyst på fremtiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYNGEN (Nordlys): Isak Andre ble født seks dager før han kreftsyke far, Ole Andre Espedal, måtte gi opp livet. Legene framskyndte fødselen for å oppfylle farens siste ønske - å få kjenne varmen av sin nyfødte sønn.

Tiden etter dødsfallet har vært vanskelig for Katrine Karlsen som nå har flyttet tilbake til foreldrene i Lyngen. Under vakre omgivelser på gården til familien prøver hun igjen å finne ny styrke.

- Isak betyr absolutt alt for meg. Hadde det ikke vært for han, så hadde ikke jeg kommet meg opp om morgenen. Uten Isak hadde jeg vært i en mørk kjeller. Jeg hadde nok vært veldig deprimert og veldig lei meg, forteller Katrine Karlsen om sin lille sønn.

LES OGSÅ: Legene framskyndte fødselen for å oppfylle dødssyke pappas siste ønske

- Hjelper å være med dyr Det er Isak Andre, familien og dyrene på gården som holder henne oppe i en vanskelig tid. Det å stelle med dyrene og gjøre daglige gjøremål betyr mye for henne.

MED SØNNEN I ARMENE: - Isak betyr absolutt alt for meg. Hadde det ikke vært for han, så hadde ikke jeg kommet meg opp om morgenen, sier Katrine Karlsen. Foto: Torgrim Rath Olsen
MED SØNNEN I ARMENE: - Isak betyr absolutt alt for meg. Hadde det ikke vært for han, så hadde ikke jeg kommet meg opp om morgenen, sier Katrine Karlsen. Foto: Torgrim Rath Olsen Vis mer

- Det å være sammen med dyrene hjelper. Stelle og kose med dyrene er noe jeg elsker å gjøre. Dyrene, familien min og sønnen min er det som hjelper meg fremover, sier hun til Nordlys.

Etter at Katrine fortalte om sin historie til lokale aviser har hun mottatt mye støtte fra både kjente og fremmede. Dette er noe hun aldri har angret på.

- Jeg har fått mange hundre tilbakemeldinger og lange mailer fra både fjernt og nært. Det har vært utelukkende positivt og det har vært utrolig støttende. Det å fortelle min historie har vært en fin måte for meg å bearbeide det hele på. Samtidig ser jeg at det hjelper andre i samme situasjon.

Fantastisk støtte Hun påpeker at støtten fra den lille bygda hun bor i har vært helt fantastisk.

- De begynte å bry seg med en gang Ole ble syk. Særlig den siste tiden og nå har bygdefolket vært helt utrolige. I en såpass liten bygd er det viktig at man tar vare på hverandre og det har de absolutt gjort.

BLE PAPPA: Pappa Ole Andre Espedal opplevde akkurat å få holde sin sønn før han døde. Foto: Privat
BLE PAPPA: Pappa Ole Andre Espedal opplevde akkurat å få holde sin sønn før han døde. Foto: Privat Vis mer

Før Ole ble syk så Katrine veldig lyst på fremtiden, men etter at han fikk diagnosen kreft endret dette seg.

- Før så gledet jeg meg til fremtiden, men når Ole nå er borte vet jeg ikke hva fremtiden vil bringe. Jeg må ta en dag av gangen. Sola skinner og jeg er omringet av familie, men det er mye som ligger inne i meg som må bearbeides.

PÅ GRAVEN: Katrine Karlsen besøker ofte graven. Foto: Torgrim Rath Olsen
PÅ GRAVEN: Katrine Karlsen besøker ofte graven. Foto: Torgrim Rath Olsen Vis mer