- Uten oss stopper Posten

For somalierne i Norge har det siste året vært en opptur. - Mange av oss har fått jobb, og særlig mange i Posten. Posten har redusert arbeidsledigheten blant somaliere kraftig, sier Zeki A. Ismail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er blitt lettere å få jobb det siste året, men innvandrere og flyktninger får nok de jobbene som nordmenn ikke vil ha, sier Zeki.

Han har bodd i Norge i åtte år, har tatt videregående utdannelse i landet og siden hatt ulike småjobber. Nå har han strøjobber som tolk og bruker mye av fritida si på Somaliland kafeteria, hvor mange av de somaliske innvandrerne i Oslo holder til.

Zekis håp er en fast jobb, men et fremmed navn og aksent stopper ofte jobbmulighetene allerede ved første telefon til arbeidsgiver.
Men blant somalierne har stemningen vært god det siste året. Mange av dem har fått jobb, særlig det siste halvåret. De merker at det er mange ledige jobber i Norge for tida.

- Nå konkurrerer vi mot andre innvandrere, men det er ennå ikke så veldig lett å få seg jobb, sier Zeki.
Han mener nordmenn er skeptiske til innvandrere som arbeidskraft, men i disse dager må de ansette mange av dem som de ellers ville valgt bort. Nordmenn har funnet seg bedre jobber, og dermed trengs arbeidskraften til Zeki.