- Uten overgangsstønaden er jeg sjanseløs

Alenemor Anne Kristine Lehn (28) frykter hun må gi opp studiene hvis politikerne strammer inn.

UROLIG: Anne Kristine Lehn (28) er urolig for framtida til datteren Anne Eline (4) etter at hun oppdaget at den økonomiske støtten de mottar kan forsvinne. Foto: Bjørn Langsem/ DAGBLADET
UROLIG: Anne Kristine Lehn (28) er urolig for framtida til datteren Anne Eline (4) etter at hun oppdaget at den økonomiske støtten de mottar kan forsvinne. Foto: Bjørn Langsem/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når regjeringen velger å redusere overgangsstønaden, er det først og fremst et angrep på alenemødrene, mener stortingsrepresentant Audun Lysbakken.

- Regjeringen har sagt at de kutter fra tre til ett år, som i realiteten betyr at hele ordningen raseres. Hvis forslaget vedtas, vil mange barn av alenemødre bli låst fast i en fattigdomsfelle, sier Lysbakken.

Sjanseløs Studenten Anne Kristine Lehn framla i går sitt budskap da hun møtte SV-lederen på Stortinget. Hun har eneansvar for datteren Anne Eline (4) og er halvannet år unna endelig eksamen.

- Jeg frykter innstramminger i overgangsstønaden, slik at jeg ikke får sjansen til å fullføre den treårige utdanningen til tegnspråktolk ved Høgskolen i Oslo, sier Anne Kristine Lehn.

- Uten overgangsstønaden er jeg sjanseløs, sier hun.

Vellykket Audun Lysbakken peker på at overgangsstønaden er et vellykket virkemiddel.

- De som har mottatt den fullfører utdanning og kommer i jobb. Ni av ti er i aktivitet. 95 prosent av dem som mottar overgangsstønad er kvinner, sier han.

Anne Kristine Lehn mener det ikke er mulig å overleve som student og alenemor med studielån og stipend.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer