Dagbladet avslører:

Uten pasientkontakt: 43 helseledere vaksinert

Mens flere tusen ansatte fortsatt venter på vaksine, har 43 ledere uten regelmessig pasientkontakt ved Vestre Viken helseforetak blitt vaksinert. Ap er bekymret for tilliten til sykehusene i krisa.

HAR VAKSINERT LEDERE UTEN PASIENTKONTAKT: Vestre Viken helseforetak, her representert ved Bærum sykehus, har gitt vaksiner til ledere uten regelmessig pasientkontakt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HAR VAKSINERT LEDERE UTEN PASIENTKONTAKT: Vestre Viken helseforetak, her representert ved Bærum sykehus, har gitt vaksiner til ledere uten regelmessig pasientkontakt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

180 ledere ved Vestre Viken helseforetak har fått coronavaksine.

Tall Dagbladet har fått tilgang på viser at 43 av disse lederne ikke har regelmessig pasientkontakt.

Helseforetaket forklarer at det er ledere som har ansvar for mange ansatte som er blitt prioritert i vaksinekøen, selv om de ikke møter pasienter.

- Her er det nødvendig at lederne er fysisk til stede og de har kontakt med mange ansatte som igjen har hyppig pasientkontakt med covid-19 pasienter. Vi har hatt flere større smitteutbrudd hvor mange ansatte har blitt smittet og veldig mange ansatte har vært i karantene. Dette har medført at vi måtte utsette mange pasientavtaler, skriver sykehuset i en e-post til Dagbladet.

Bekymret Ap

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol, er bekymret for tilliten til vaksinesystemet når ledere får vaksiner andre helsefagarbeidere.

- Kriteriene for hvem som skal prioriteres er satt med tanke på å sikre pasientene og at tjenesten ikke kollapser. Her må sykehusene forvalte tilliten klokt. Å prioritere toppledere som kan gjøre jobben fra hjemmekontor framfor kritiske helsepersonell som behandlet pasienter, tærer på denne tilliten. Sykehusene burde ha interesse av å beholde tillit og fleksibilitet og at dette ikke strammes inn ovenifra. Her tror jeg et enkelt «skjerpings» bør oppfattes, sier Kjerkol til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer