Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten Paus(e)

I dag snakker vi om:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kjemper han mot utbygging av Øvre Otta. I morgen og lørdag viser TV2 to reklamefilmer, hver på 35 sekunder, hvor kjente nordmenn tar til orde mot alle utbygningsplaner for et av de siste store vassdragene i Norge. - Vedtar våre politikere utbygging, vil det bidra til enda større politikerforakt, sa Ole Paus i gårsdagens Dagblad. Han fronter saken sammen med Arne Næss, Vegard Ulvang, Bård Tufte Johansen, Petter Nome, Petronella Barker og Frederic Hauge.

Tidligere har Ole Paus kjempet alene mot en av de mektigste krefter i landet, Se og Hør, om retten til sitt eget liv. Etter tre år endte striden med at ukebladet ble dømt for å ha krenket privatlivets fred da det skrev om Paus' skilsmisse. I ettertid har han likevel karakterisert det som en tom seier, selv om de satt igjen med retten til eget liv, sannheten og anstendigheten. For alt fortsetter som før.

Det er mange som ikke liker Ole Paus, spesielt på Elverum, etter at han i en av sine mange nidviser fortalte at denne byen er «en grøft litt til høyre for Hamar et sted». Først ble det hevdet at sangen hadde ødelagt mer enn tyskernes bombing i 1940. Seinere kjøpte næringslivet på stedet rettighetene til sangen for å lage en reklamevideo.

Hans motvilje mot Elverum skyldes at han som meget ung mann ble tvangsflyttet dit sammen med sin yrkesmilitære far og stemoren. Før hadde han bodd sammen med en tante og bestemoren på Hovseter i Oslo etter at moren døde i poliomyelitt. Han var fire år, og fikk selv et snev av sykdommen. Fra den tida tror han han husker en bok med et bilde av en gitar med fire stemmeskruer. I ettertid framstår det som det vakreste han vet om og den direkte årsak til at han spiller gitar i dag.

Han spiller glimrende gitar. Og lager sine viser på rekordtid. I en svunnen tid var undertegnede produsent for Totto Osvolds radioprogram «Nattata» hvor Paus var fast bidragsyter. Opptakene til kveldens program ble gjort i Paus' garderobe på ABC-teateret litt før klokka 22. Programmet begynte 22.20. Ofte manglet de to- tre siste versene når opptaket skulle gjøres. Utrolig nok kom vi i mål, hver gang.

Han er også kommet godt i mål med sin nye serie på TV2,«Mitt lille land», en reflekterende kjærlighetserklæring til dette rare landet vårt og menneskene som bor her. Her får objekter tid til å snakke ut og fullføre et resonnement. Bare det gir ham en ekstra prikk på vår interne terning.