Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten rettigheter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisdepartementet skal undersøke fangebehandlingen ved Ila landsfengsel og sikringsanstalt. Foranledningen er påstander fra tidligere fengselslege Andreas Skulberg, advokat Ann T. Bugge og Frelsesarmeens Alv Tollisen i Dagbladet om systematisk trakassering og forskjellsbehandling av innsatte.
  • Det ligger i soningssystemet at en slik ukultur kan utvikle seg. Fanger har ingen rettigheter. Legebesøk må søkes om. Permisjoner, fellesskap og aktiviteter defineres som goder den innsatte må ha fortjent, og kan bli fratatt. Derfor belønnes de milde og medgjørlige, mens fanger som gir uttrykk for frustrasjon og protest blir straffet. Og når påstand står mot påstand, har ansatte større troverdighet enn innsatte. La oss håpe Justisdepartementet setter personer med stor integritet til å undersøke forholdene ved Ila.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling