- Uten sju rette bør du ikke snakke om innvandring

Professor Thomas Hylland Eriksen mener folk kan alt for lite om innvandring. Sjekk hvor mange rette du får på hans kunnskapstest.

TA TESTEN! - Det faktiske kunnskapsnivået ser ut til å være beskjedent hos mange debattanter, og debattene blir tilsvarende unyanserte, sier Thomas Hylland Eriksen. Han mener folk må ha kunnskap for å kunne delta i samfunnsdebatten. Foto: Anniken Mor
TA TESTEN! - Det faktiske kunnskapsnivået ser ut til å være beskjedent hos mange debattanter, og debattene blir tilsvarende unyanserte, sier Thomas Hylland Eriksen. Han mener folk må ha kunnskap for å kunne delta i samfunnsdebatten. Foto: Anniken Mor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Selv om innvandring og integrering har vært sentrale temaer i norsk offentlighet i over 20 år, har de offentlige debattene utviklet seg lite, sier professor ved Universitet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, til Dagbladet.no.

Han mener debatten i dag enten baserer seg på løse antagelser eller dramatiske enkelttilfeller. - Egentlig burde man hatt en test på ti spørsmål. Uten sju rette bør man kanskje ikke delta i debatten, sier Eriksen.

Eriksens prøveVi tar professoren på ordet, og vi har bedt ham om å lage ti spørsmål om innvandring og integrering i Norge.

Prøv quizen her!

- Det faktiske kunnskapsnivået ser ut til å være beskjedent hos mange debattanter, og debattene blir tilsvarende unyanserte. Hvis de som uttaler seg visste mer, ville det kanskje bli mulig å unngå påstander om at radikal islam er en trussel mot det norske samfunnet, at kulturen blir snikislamisert, eller at «annen generasjon er dårlig integrert», sier Eriksen.

- Helt råttEriksen understreker at kravet om syv riktige av ti ikke skal forstås bokstavelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer