Uten spor etter barnemisbrukeren

Politiet står uten spor etter overfallsmannen som tirsdag kveld forgrep seg seksuelt på to jenter i seksårsalderen på Romsås i Oslo. Redde foreldre tør ikke lenger slippe barna ut for å leke alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eneste politiet har så langt, er det som karakteriseres som en meget vag beskrivelse av gjerningsmannen.

Han var iført mørk vest, hvit T-skjorte og blå dongeribukse. Han har brune øyne og mørkt hår, men det er ikke klart om han er av norsk eller utenlandsk opprinnelse.

Etterforskningslederen vil ikke ut med nøyaktig hvilke overgrep småjentene er blitt utsatt for. De er blitt undersøkt på Ullevål sykehus, men onsdag var rapporten derfra fremdeles ikke klar.

Selv skal jentene ha fortalt til foreldrene at de er blitt «tuklet med».

Håndfull tips

- Jeg vil bare si at de er blitt utsatt for seksuelle overgrep. Og det gir jo rom for mye, sier Anne Rynning Åsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har hittil bare mottatt en håndfull tips, som ikke har ført dem videre i saken. En rundspørring i området onsdag hadde i går kveld ennå ikke gitt resultater. Personer som har sett de to jentene sammen med en mann ved skogen i Ravnkollbakken nedenfor Tiurleiken skole mellom klokka 19.30 og 20 tirsdag kveld, bes ta kontakt med politiet.

Redde

Blant foreldrene i området råder nå frykten for at en overgriper går rundt blant dem. I går passet mange ekstra godt på sine små, og slapp dem ikke ut for å leke alene.

- Ingen vil være trygge før han er tatt, sier Kristin Kristiansen (32).

Vanligvis holder hun øye med barna Iselin (4) og Kristoffer (6) fra vinduet når de er ute og leker. Heretter blir det å ta med seg kaffekanna ut på benken for å kunne følge nøyere med dem.

- Det setter jo en støkk i oss, dette. Først Kristiansand, så Smøla, og nå dette her rett utenfor døra, sier Kristiansen.

Ikke av syne

- Hele Romsås føler seg utrygge nå. Alle snakker om det som skjedde tirsdag. Nå er vi til og med bekymret for dem mens de er på skolen, sier Shaheen Hasoon, som onsdag kveld var sammen med barna sine på lekeplassen. Sammen med venninnene holder hun et ekstra godt øye med dem nå.

Nå ønsker hun at politikerne hever straffene for slike overgrep. - Det er det eneste som hjelper, sier hun.

PASSER PÅ: Kristin Kristiansen (32) og andre foreldre på Romsås passer ekstra godt på barna sine i disse dager. Lille Iselin (2) blir ikke sluppet av syne.