Uten spor etter jentene

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Vi har ingen klar formening om hvor jentene kan være. Nå har det gått så lang tid at det er viktig at de blir funnet snarest, sier politistasjonssjef Ole Hortemo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I denne saken stopper absolutt alle sikre spor etter dem mens de badet i Stampa klokka 19.30 fredag kveld.

Politiet har fått flere titalls tips som fortløpende er blitt sjekket - men tipsene har ikke gitt konkrete spor etter jentene. Det er heller ingen spor etter håndklærne og badetøyet deres.

Sjekker alt

Letemannskapene og etterforskerne har også sjekket alle tenkelige og utenkelige steder der jentene kan oppholde seg. Alle buss- og drosjesjåfører er bedt om å tenke etter om de observerte jentene fredag kveld og utover natta.

Også danskeferjene og togene er sjekket med tanke på om jentene har lagt ut på eventyr. Ingen av jentene skal tidligere ha reist av gårde på egen hånd.

Finkjemmet stort område

Opptil 150 personer fra Røde Kors, Rover-speiderne, Oddersjaa orienteringsklubb, politiet og frivillige saumfarte i går et ca. 10 kvadratkilometer stort område i Baneheia og innover i Bymarka. Et redningshelikopter med varmesøkende kamera var på pletten allerede før klokka 06 i går morges. Tidlig i dag er det planer om et nytt flysøk.

I natt var en beredskapsgruppe klar til utrykning fra letemannskapenes hovedkvarter i Baneheia. Sju hundeekvipasjer fra Foreningen Norske Redningshunder er utplassert som lytteposter på strategiske steder i Baneheia.

- Planen er at hundene skal fange opp lyder dersom jentene roper om hjelp, opplyser stasjonssjef Hortemo.

eivind.pedersen@dagbladet.no