Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uten spor etter Sonays drapsmann

En tekstmelding en halv time før midnatt lørdag er siste spor etter den drepte Sonay Mohammed (14). Dansk politi er forundret over at ingen har sett eller lagt merke til den utadvendte jenta lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag morgen ble Sonay Mohammed funnet druknet i Prestø havn sør for København. Liket bar merker etter vold, og politiet tror ungjenta ble kastet bevisstløs i vannet. Siste livstegn fra Sonay er en SMS-melding hun sendte 23.30 til en venninne. Sonay lurte på om de kunne møtes dagen etterpå. Venninna svarte at hun ikke hadde tid. Politiet jobber nå med å få bekreftet at tekstemldingen virkelig ble sendt av Sonay. Men der stopper sporene.

- Det er merkelig at vi ikke har fått en eneste henvendelse fra noen som har sett Sonay lørdag kveld. Hun var ikke den som satt for seg selv bakerst i bussen. Hun var en pike man la merke til, og som hadde mange venner og bekjente, sier visekriminalkommisær Kurt Kragh til til avisa Berlingske Tidende.

- Lei av æresdrapvinkelen

12 år gammel ble Sonay slått og forsøkt kvalt av sin egen far etter at moren hadde funnet et bilde av en dansk gutt i veska hennes. Dette førte til at barnevernet flyttet henne fra foreldrenes hjem i Prestø til et fosterhjem i Næstved ikke langt unna. Men i dagene før hun forsvant skal hun ha tilbragt like mye tid i foreldrenes hjem som hos fosterforeldrene.

Så langt er det ikke funnet noen beviser for at foreldrene er knytet til ugjerningen.

- Vi er litt lei av denne æresdrapvinkelen, fordi den påvirker etterforskningen. Folk tror det er det eneste vi er interessert, og da henvender de seg kanskje ikke om andre ting, sier Kragh.

INGEN SPOR: Politiet har lite å gå på i etterforskningen av drapet på Sonay (14).
Hele Norges coronakart