Uten spor etter væpna Kiwi-ranere

Væpna politi jakter i natt på de fire maskerte ranerne som slo til mot nærbutikken på Ellingsrud i Oslo ved stengetid. De svinebandt to ansatte og kom seg unna med et ukjent beløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polititeknikere jobber på stedet, men så langt står politiet uten spor. De fikk ransmeldinga i 21.45-tida, og fikk umiddelbart tillatelse til å væpne seg.

Politiet ankom butikken kort tid etter at de fikk meldinga fra de Kiwi-ansatte. De hadde da klart å komme seg løs etter å ha blitt bundet fast av ranerne.

- De ansatte ble tatt hånd om av ambulanse-personell, men de kom ikke fysisk til skade, sier operasjonsleder Ellen Ulvin.

Politiet vet ikke hvordan de fire mennene kom seg vekk fra stedet, og store politistyrker med sporhunder jaktet på dem. Søket foregikk over et stort område på grunn av forspranget som ranerne fikk før det ble slått alarm.

En av de ansatte mennene var på vei ut av butikken etter stengetid i 21-tida, da de fire finlandshette-kledte ranerne overfalt ham. De to mannlige ansatte ble umiddelbart bundet fast slik at de ikke så noe av det som foregikk i butikken. Ranerne hadde mørke klær og kan ha vært av utenlandsk opprinnelse. De truet med en kniv og et håndvåpen.

Først klokka 21.35 utløste de ansatte Securitas-alarmen. Politiet undersøker nå om ranet er festet til overvåkingskameraer.

<B>KOM FOR SEINT: Da politiet kom til stedet i 22-tida hadde ranerne skaffet seg et solid forsprang. Politihundene klarte ikke å snuse seg fram til de fire mennene som forsvant på ukjent vis.