Uten spor i bildraps-saken

SKIEN: Politiet i Bamble står uten spor etter bilisten som natt til fredag trolig kjørte ned og drepte 18-årige Marius Haave på E18 ved Ødegaardens Verk. Henstillingene til føreren om å melde seg, har ikke gitt resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eneste politiet har å arbeide med i øyeblikket, er de 36 bilene som i følge Veitrafikksentralens telleapparat påviselig passerte Statoil-stasjonen på Ødegaardens Verk fra klokka 01.00 til 02.00. Politiet kjenner identiteten til over halvparten av bilene, og dermed eierne. Alle disse er sjekket ut av saken.

Etterlysning

To spesielle biler etterlyses nå av politiet. Begge har passert åstedet i det aktuelle tidsrommet.

Den ene bilen var på vei mot Oslo med en tom båthenger bak. Den andre bilen er en varebil av eldre modell som kjørte i retning Sørlandet. På bakluka skal det ha stått «bilutleie». Bak denne bilen kjørte et vogntog fra Ringnes.

Førerne etterlyses som vitner og bes snarest ta kontakt med Porsgrunn politistasjon.

I dag vil politiet vurdere å gå ut med flere biletterlysninger.

Ukjente biler

Politiet sto i går kveld igjen med et begrenset antall biler som kan være av interesse. Politiet kjenner ikke identiteten til noen av disse.

Det er på det rene at 18-åringen, som hadde vært på seint besøk like ved stedet der han ble kjørt ned, har forsøkt å stanse flere av de passerende bilene for å få sitte på i regnværet. Han kan ha blitt kjørt ned og drept. Han kan også ha falt og siden blitt kjørt over. I begge tilfellene har føreren kjørt videre uten å stanse, bevisst eller ubevisst.

Tekniske spor etter draps-påkjørselen, finnes knapt så langt. Det øsregnet natta og påfølgende dag da den tragiske hendelsen fant sted.

Politiet ber om at andre vitner som kan sitte med kunnskap om saken, melder seg straks.

Dersom ingen melder seg med avgjørende tips, eller føreren selv ikke gir seg til kjenne, kan den sannsynlige bildrapssaken bli vanskelig å løse.

- Vi vet ennå ikke sikkert hva som har skjedd. Gutten kan ha ligget i veibanen da han ble kjørt over. Han kan også ha blitt kjørt ned mens han forsøkte å få haik, sier politiinspektør Odd Kostveit.