- Uten svin og alkohol er nordmenn verdens beste muslimer

Nytt parti vil forby homofil praksis og senke bensinprisene. - Om tre år er Oslos ordfører norskpakistaner, sier Ghufoor Butt.

NORSKPAKISTANSK ORDFØRER: 
- Jeg tror ordfører i Oslo om tre år vil være en norskpakistaner, sier partileder Ghufoor Butt til Dagbladet.no. Foto: NINA HANSEN
NORSKPAKISTANSK ORDFØRER: - Jeg tror ordfører i Oslo om tre år vil være en norskpakistaner, sier partileder Ghufoor Butt til Dagbladet.no. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hvis nordmenn ikke hadde drukket alkohol, hatt sex før ekteskap og spist svin ville de vært verdens beste muslimer. De er ærlige, ikke kriminelle og elsker fred, sier Ghufoor Butt (63). 

Butt er leder for det nystartet partiet Independent Labour Party (ILP) og førstekandidat for partiet i årets stortingsvalg.

Uavhengig arbeiderparti- Du er ikke redd for at folk vil forveksle dere med Arbeiderpartiet?- Ingen har protestert ennå. Vi er et parti for alle som arbeider, også immigranter. Derfor har vi et internasjonalt navn, sier Butt, som selv flyttet til Norge i 1974. Han forstår ikke hvorfor noen nordmenn føler seg truet av Islam.

- At vi ikke har sex før ekteskap eller drikker alkohol er ikke noe trussel mot Norge. Muslimer elsker Norge og mange har byttet sitt statsborgerskap for å bli norske. Vi er ingen trussel, sier Butt Bollywood-stjerneI dag er Butt verdenskjent i det norskpakistanske miljøet. Han har spilt i tjue pakistanske filmer, er fortsatt et stort navn i Pakistan og var en kjent pakistansk politisk journalist. I Norge er han mest kjent for å ha sultestreiket mot de høye flyprisene mellom Norge og Pakistan i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer