Uten synlige skader

SANDVIKA (Dagbladet): Etter den foreløpige obduksjonen av Magnus Stangeby Hasleto ser etterforskningsledelsen bort fra at en kriminell handling har rammet ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før klokka to i går ble politiavdelingssjef Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt orientert om Rettsmedisinsk institutts foreløpige konklusjon: Ingen synlige skader på Magnus.

Like etterpå fjernet politiet sperrebåndene rundt stedet der Magnus ble funnet, uten å ha gjort nye undersøkelser siden fredag.

- Vi har ingen holdepunkter for noe straffbart, sier Brubakk til Dagbladet.

Funnet av Magnus har nemlig ikke ført til at noen de 700 tipsene og tilbakemeldingene fra folk som var i Sandvika sentrum 22. desember i fjor, er blitt mer aktuelle.

Etterforskerne vil ikke utføre noen arbeidsoppgaver i forbindelse med forsvinningen og dødsfallet i helga. Mandag vil hele etterforskningsteamet møtes igjen. Dersom ikke obduksjonen av 19-åringen gir nye og uventede indikasjoner på en kriminell handling, vil etterforskerne delta på en debriefing om saken.

Ulykke

- Man skal aldri utelukke noe, men i løpet av etterforsknin gen har vi ikke funnet noen holdepunkter for en kriminell handling, og den foreløpige obduksjonen gir heller ikke slike holdepunkter, sier politiavdelingssjef Tom E. Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt.

Mandag obduseres 19-åringen på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Da vil trolig den endelige dødsårsaken bli fastslått.

Etter det Dagbladet erfarer heller etterforskerne mot teorien om at Magnus falt i elva ved en ulykke. Flere steder går veier og gangstier tett langs elva, og det er mulig å falle uti kort avstand fra gangbar vei. Kombinasjonen av kulde og alkohol kan ha bidratt til ulykken.

Avklaring

Også i går strømmet folk til BI-parken for å vise sorg og medfølelse etter at Magnus Stangeby Hasleto (19) ble funnet omkommet fredag ettermiddag. Gjennom hele dagen sto det folk i stille ettertanke ved lys- og blomsterrekka langs Sandvikselva. En tegning framstiller Magnus med englevinger, glorie og Supermann-skjorte. Nye og gamle symbol er brukes for å håndtere sorgen etter den sosiale og utadvendte 19-åringen.

Trapper ned: Politiavdelingssjef Olav Brubakk trapper ned etterforskninga av Magnus Stangeby Hasletos dødsfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer