UTEN TITTEL

Havariet av fryseskipet «Green Ålesund» nord for Haugesund kunne ha vært unngått, mener bergingsleder Dag Magne Voll i Buksér og Berging AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voll lå med to slepebåter ved havaristen fredag og tilbød skipperen om bord på fryseskipet hjelp, men tilbudet ble avvist. - Dette var en feilvurdering av skipperen. Skipet hadde da ikke grunnstøtt, men lå og slo mot land, sier Voll.

Med sleper om bord i «Green Ålesund» ville det vært mulig å dra skipet klar av brottene, og oljesølet fra skipet kunne ha vært unngått, mener bergingslederen.

Representanter for eieren av skipet, rederiet Nomadic Shipping, vil ikke kommentere uttalelsene fra Voll før det er holdt sjøforklaring.

Fryseskipet «Green Ålesund» var på vei sørover med 3.500 tonn fisk da det fredag morgen fikk problemer med maskinen. Karmsund havnevesen fikk melding om problemene klokka 7.30. Kapteinen prøvde å redde skipet. Rundt klokka 9.30 ble det klart at båten tok inn store mengder vann, og mannskapet på 16 måtte reddes av et helikopter. Ingen av mannskapet ble skadd. «Green Ålesund» ble bygd i 1983. Skipet er 130 meter langt, 18 meter bredt og har en dødvekt på 4.200 tonn. (NTB)