UTEN TITTEL

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Denne typen påstander er svært vanskelig å håndtere for ethvert parti som har unge mennesker i sine rekker, sa Mo.

Han beklaget sterkt dersom uttallelser som ble gitt lørdag kveld ga inntrykk av at påstandene ikke tas alvorlig.

-Uansett om påstandene om voldtekt er sanne eller ikke, ønsker vi at de skal ettterforskes av politiet, sa Mo.

Partiledelsen har ifølge Mo lenge kjent til rykter om to påståtte voldtekter. Rustøen-saken ble gjort kjent for partiledelsen da Cathrin Rustøen sist høst tok kontakt med nestformann Siv Jensen.

Hun sa da at hun var voldtatt av et medlem av Fremskrittpartiets ungdom. Det er derfor overraskende at hun på Hordaland Frps årsmøte i helgen fremholdt at voldtekten var begått av et sentralt Frp-medlem, sa Mo på pressekonferansen på Youngstorget.

Cathrin Rustøen ønsket ifølge partiledelsen ikke å gå til politianmeldelse og ville ikke at saken skulle bli kjent.

-Saken har vært håndtert etter beste evne, sa Mo. Han viste til at både Rustøen og den påståtte voldtektsmannen er voksne og på samme alder, og at partiet ikke kunne konfrontere den anklagde med påstanden så lenge Rustøen ikke ga tillatelse til det.

En gråtkvalt nestleder Siv Jensen fikk ordet etter Mo, og understreket flere ganger at hun etter beste evne har forsøkt å hjelpe Cathrin Rustøen. Hun sa seg sterkt såret over at hun er anklagd for å ha sviktet Rustøen og så ikke hvordan han kunne ha handlet annerledes.

-Andre partier og mediene burde gå litt i seg selv og vurdere hvordan de har behandlet dette, sa en sterkt beveget nestformann.

Etter direkte spørsmål om Jensen oppfordret Rustøen om å gå til politiet, måtte nestlederen fortelle at hun ikke hadde oppfordret Rustøen eksplisitt om å gjøre det, da Rustøen allerede hadde gjort det klart at hun ikke ville dette.

- Jeg tar avstand fra de insinuasjonene som journalisten her kommer med.

Beklaget sterkt

Partiformann Carl I Hagen beklaget at han på lørdag karakteriserte påstandene til Rustøen som 'løsaktige'.

-Jeg kom i skade for å avgi noen ukloke uttalelser. Det beklager jeg, sa Hagen, som innrømmet at formuleringene kunne virke sårende.

Han ville ikke svare på om en fremtredende tillitsvalgt i Frp kan ha fortsatt tillit dersom det viser seg at han har hatt sex med en 16 år gammel jente på ungdomspartiets landsmøte i fjor.

- Jeg har ikke tatt stilling til hva som ville skje hvis så var tilfelle. Vi som parti har et ansvar for menneskene på begge sider av disse handlingene, og det ansvaret tar vi, sa Hagen.

Resten av spørsmålene som gikk på hvilke reaksjoner medlemmer av partiet som er involvert i anklagene kunne vente seg ble glatt avfeid av Hagen.

- Jeg kommer ikke til å svare på hypotetiske spørsmål.