Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UTEN TITTEL

Ellen Holager Andenæs forsvarer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhørene ved Moss politistasjon startet om lag klokken 12 søndag. Den 53 år gamle mannen som er siktet for drapet på Chi Thi Mong Tran (14) i Moss, ble da tatt ut av arresten for å møte politiet og sin tolk.

- I dag skal de snakke om selve drapet, sier Mahzoozis forsvarer, advokaten Ellen Holager Andenæs til NTB.

53-åringen var i et kort avhør lørdag, og da tilsto han å ha drept 14-åringen forrige søndag kveld. Obduksjonen har vist at Chi, som ble funnet i hans leilighet onsdag formiddag, ble kvalt.

Holager Andenæs tror rett mann er tatt for barnedrapet.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at han ikke snakker sant når han tilstår, sier advokaten.

Hun har fått informasjon om hva klienten skal ha oppgitt som motiv for drapet, men vil ikke kommentere dette.

- Det er for uklart, sier hun og håper søndagens avhør vil kaste lys over dette.

Judisiell observasjon

Drapsmannen er i følge advokaten svært nedbrutt etter det som er skjedd.

- Han vet at det han har gjort er utilgivelig, sier Holager Andenæs.

Videre er det klart at han vil underlegges judisiell observasjon. Advokaten sier hun regner med at politiet vil ta initiativ til dette, men vil selv be om dette dersom ikke politiet snart gjør det. Hun mener det er flere ting som tyder på at klienten kan være strafferettslig utilregnelig.

Flukten som gikk med tog og buss blant annet til Oslo, Bergen og Skien hvor 53-åringen ble pågrepet ved en bussholdeplass, er blant elementene som gir grunn til å tro at han har psykiske problemer, mener advokaten.

- Det virker desperat, lite rasjonelt og helt uten plan. Det kan også være et utslag av ren fortvilelse, sier Holager Andenæs.

Frykter ikke utvisning

Reza Mahzoozi ble i går flyttet til Moss hjelpefengsel. Dette ligger i selve politihuset i byen. Her foregår også avhørene, og her får den 53 år gamle drapsmannen legetilsyn.

- Han har det svært vondt, men er i de beste hender. Han får tilsyn av lege, og politiet er veldig oppmerksomme på hans psykiske tilstand, sier Holager Andenæs.

Hun sier at alle klientens tanker nå kretser omkring drapet på den vevre jenta. Andenæs viser til VGs søndagsutgave der det slås fast at mannen som opprinnelig er fra Iran, trolig utvises fra Norge dersom han dømmes:

- Det er hans minste bekymring. Alt han tenker på er det utilgivelige han har gjort, sier Andenæs.

Mahzoozi samtykker til varetektsfengsling og blir fremstilt ved kontorforretning mandag. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!