UTEN TITTEL

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biografi

Navn:
Gunnar Reiss-Andersen (1896-1964)
Yrke:
Kunstanmelder, tegner og dikter
Bosted
Oslo, Tjøme og Tvedestrand

Gunnar Reiss-Andersen ble født i Larvik i 1896. Målet hans var i ungdommen å bli maler. Han søkte på kunstakademiet i Norge uten hell. Derfor dro han til København og gikk på akademiet der i et halvt år. Han jobbet som kunstanmelder og tegnet vignetter for Dagbladet ved siden av studiene. I 1920 var han blant annet representert på høstutstillingen. I 1921 kom hans litterære debut med diktsamlingen «Indvielsens aar» som ble svært godt motatt. Etter dette ga han jevnlig ut diktsamlinger og mange av disse har tydelig tilknytning til Larvik.

Andersen var gift to ganger. Han fikk datteren Gry med sin første kone Elisabeth Waage og sønnen Dag 13 år senere med Tordis Anker Castberg som ble hans hustru livet ut. Andersen flyttet mye i løpet av livet sitt. Under krigen bodde han og familien i Sverige, dette oppholdet virket positivt på Andersens forfatterskap.

Gunnar Reiss-Andersen giftet seg først med Elisabeth Waage og sammen fikk de datteren Gry. Men ekteskapet ble fort oppløst. Og han giftet seg igjen med Tordis Anker Castberg og de holdt sammen resten av livet. Gunnar Reiss-Andersen og familien flyttet mye både i utlandet og i Norge. De flyktet til Sverige under krigen, noe som hadde en positiv innvirkning på forfatterskapet hans. Etter krigen flyttet de tilbake til Oslo. Deretter flyttet de til Tjøme og så til området Tvedestrand/Arendal. De siste leveårene bodde de i Narestø. Hva Gunnar Reiss-Andersen har skrevet: