Uten utlendinger stopper Norge

Norge trenger over 40000 nye arbeidstakere for å få hjulene til å gå rundt. - Flere bransjer er helt avhengige av utenlandsk arbeidskraft, sier arbeidsdirektør Lars Wilhelmsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er behovet for arbeidskraft nærmest akutt både i bygg- og anleggsbransjen og i helsevesenet. Og verre vil det bli. Aetats årlige bedriftsundersøkelse viser at deler av norsk arbeidsliv sliter med store rekrutteringsproblemer. I dag mangler vi 43000 arbeidstakere - 4000 flere enn i fjor.

- Problemet er at det ikke fins folk nok til de jobbene som tilbys. Dette er 40000 jobber der man aktivt har forsøkt å få tak i folk, sier arbeidsdirektør Lars Wilhelmsen.

Avhengig av innvandrere

Rundt 5 prosent av alle jobbene i Norge dekkes av innvandrere. Tall fra SSB viser at hele 21 prosent av innvandrerne jobber i hotell- og restaurantbransjen. Det utgjør ti prosent av alle sysselsatte i sektoren.

- Driften går ikke rundt uten å ha et enormt antall innvandrere ansatt. Det samme gjelder for rengjøringsbransjen og deler av transportbransjen, sier Wilhelmsen.

Hos Aetat er rundt 15 prosent av alle arbeidssøkerne innvandrere. Og flere sliter med å få jobb.

- For mange innvandrere er det av ulike årsaker vanskelig å få jobber som matcher kompetansen. En del arbeidsgivere finner det vanskelig å forholde seg til en annen utdanning enn man er vant til. Andre er redde for å ansette folk som har et fremmed navn, sier Wilhelmsen.

30 nasjonaliteter

For innvandrere totalt gikk arbeidsledigheten ned fra 7,5 til 7,3 prosent fra februar i fjor til februar i år. Likevel er det fortsatt nesten tre ganger så mange arbeidsledige innvandrere som nordmenn totalt.

Oslo Sporveier gikk nylig ut med en større kampanje for å få nye sjåfører. Rundt halvparten av søkerne har minoritetsbakgrunn. Totalt jobber det nær 30 forskjellige nasjonaliteter i Sporveiene.

- Det er vanskelig å få tak i nok folk, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark, som oppfordrer andre bedrifter til å åpne øynene for utenlandsk arbeidskraft.

- Det skaper en bredde og spenning i arbeidsstokken. Den eventuelle fremmedfrykten er aldeles ubegrunnet, sier Rydmark.