Utenlandsk bank skal undersøke Aker-transaksjoner

Skal vurdere om prisen er riktig.

OSLO 20080917: Aker BioMarine arrangerte  kapitalmarkedsdag. Daglig leder Kjell Inge Røkke var tilstede og bidro.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
OSLO 20080917: Aker BioMarine arrangerte kapitalmarkedsdag. Daglig leder Kjell Inge Røkke var tilstede og bidro. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Aker Solutions har satt en internasjonal investeringsbank til å vurdere de omstridte transaksjonene, opplyser selskapet i dag.

- Granskingen skal forsøke å finne ut om transaksjonene er riktige for Aker Holding. En verdivurdering er en viktig del av dette, bekrefter pressesjef i Jannik Lindbæk ovefor Dagbladet.no.

En annen internasjonal investeringsbank er engasjert som rådgiver for å bistå Aker Solutions i konsernets videre strategiske arbeid.

Press

- Aker Solutions har de siste to ukene vært under et betydelig press, og det er behov for å klargjøre forhold knyttet til de aktuelle transaksjonene. Den ene investeringsbanken skal foreta en uavhengig gjennomgang slik at vi forhåpentlig kan nærme oss en avklaring i denne saken, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.

Regjeringen har krevd en uavhengig verdivurdering av de omstridte Aker-andelene. Fra før har staten hyret inn Pareto Securities til å gå gjennom de finansielle sidene ved transaksjonen mellom Aker og Aker Solutions.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer