Utenlandsk bank skal undersøke Aker-transaksjoner

Skal vurdere om prisen er riktig.

OSLO 20080917: Aker BioMarine arrangerte  kapitalmarkedsdag. Daglig leder Kjell Inge Røkke var tilstede og bidro.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
OSLO 20080917: Aker BioMarine arrangerte kapitalmarkedsdag. Daglig leder Kjell Inge Røkke var tilstede og bidro. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Aker Solutions har satt en internasjonal investeringsbank til å vurdere de omstridte transaksjonene, opplyser selskapet i dag.


- Granskingen skal forsøke å finne ut om transaksjonene er riktige for Aker Holding. En verdivurdering er en viktig del av dette, bekrefter pressesjef i Jannik Lindbæk ovefor Dagbladet.no.


En annen internasjonal investeringsbank er engasjert som rådgiver for å bistå Aker Solutions i konsernets videre strategiske arbeid.


Press

- Aker Solutions har de siste to ukene vært under et betydelig press, og det er behov for å klargjøre forhold knyttet til de aktuelle transaksjonene. Den ene investeringsbanken skal foreta en uavhengig gjennomgang slik at vi forhåpentlig kan nærme oss en avklaring i denne saken, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.


Regjeringen har krevd en uavhengig verdivurdering av de omstridte Aker-andelene. Fra før har staten hyret inn Pareto Securities til å gå gjennom de finansielle sidene ved transaksjonen mellom Aker og Aker Solutions.


Statsminister Jens Stoltenberg sa på Arbeiderpartiets landsmøte i dag at han er glad for at det nå kommer en uavhengig gransking.

— Dette er et skritt i riktig retning, sa Stoltenberg.


De igangsatte arbeidene forventes å være ferdige i slutten av mai i år, opplyser Aker Solution i en pressemelding.


- Inntil da vil virksomhetene som er kjøpt fra Aker ASA-konsernet bli opprettholdt som selvstendige enheter. Aker ASA har på sin side akseptert at oppgjøret for aksjene i de aktuelle selskapene Aker Oilfield Services, Aker DOF Deepwater, Odim og Midsund Bruk ikke vil skje før i slutten av mai, heter det. 


Vil ikke oppgi navnet
3. april krevde næringsminister Sylvia Brustad (Ap) krever full gjennomgang av de interne transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions.


Granskingen skal se på verdifastsettelsen av selskapene som ble solgt fra Aker ASA til det operative selskapet Aker Solutions. Handelen var totalt på 1,9 milliarder kroner.


Den sveitsiske storbanken UBS har tidligere blitt foreslått som ekstern gransker av statens styremedlem i Aker Holding, Berit Kjøll og de svenske eierne fra Wallenberg-sfæren Investor AB og Saab.

Aker Solutions vil i dag imidlertid ikke si hvilket selskap som skal stå for granskingen.

 

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer