Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utenlandsk etterretning stjal 24.000 Pentagon-filer

Utenlandsk etterretning skal ha stjålet 24.000 dokumenter fra en forsvarsentreprenør i USA. Det er et av de største dataangrepene mot en leverandør til Pentagon noensinne.

PENTAGON: Pentagon sett ovenifra. Pentagon er hovedkvarteret for det amerikanske forsvaret.
PENTAGON: Pentagon sett ovenifra. Pentagon er hovedkvarteret for det amerikanske forsvaret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en betydelig bekymring at utenlandske inntrengere, gjennom de siste ti årene, har stjålet flere terabyte fra selskaper som leverer til forsvaret, sier viseforsvarsminister William Lynn.

- Ved en enkelt hendelse i mars ble 24.000 filer stjålet. De omhandlet systemer som er blitt utviklet for forsvarsdepartementet, sier han.

Departementet tror at hackingen er blitt utført av en utenlandsk etterretningstjeneste - altså at det er en annen stat som står bak.

Kina har i flere år blitt beskyldt for å ha forsøkt å komme seg inn på datasystemer hos det amerikanske militæret og hos firmaer med base i USA. Men Lynn nekter å navngi eventuelle mistenkte fra tyveriet i mars.

- Vi ønsker ikke å komme inn på hvem vi mener står bak, sier han.

Viseforsvarsministeren påpeker at en del av informasjonen som er blitt stjålet, var triviell, som detaljer om små deler til stridsvogner, fly og ubåter.

- Men en stor del av det har å gjøre med våre mest følsomme systemer, blant annet elektronikk til fly, overvåkingsteknologi og kommunikasjonssystemer til satellitter, sier Lynn.

(NTB)