Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utenlandsk investorgruppe sier nei

En utenlandsk investorgruppe vendte tommelen ned for overtakelse og videre drift av Rena Karton da siste frist utløp i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt kontakt med representanter for investorgruppen gjennom hele påsken, og det er med stor skuffelse at vi nå må konstatere at det er slutt for alltid med kartongproduksjonen på Rena, sier administrerende direktør Harry Konterud i Sparebanken Hedmark til NTB.

Hovedårsaken skal være at investorgruppen ikke har lykkes i å finne en strategisk industriell partner for å satse på ny drift ved Rena Kartonfabrik. Etter at den amerikansk-europeiske investorgruppen vendte tommelen ned for overtakelse, vil Rena Karton bli overtatt av Motorcompaniet AS i Tønsberg. Dette selskapet vil demontere utstyret ved fabrikken for videresalg, etter at sparebanken gjennom vel fem måneder har forsøkt å finne nye eiere som kunne gi hjørnesteinsbedriften i Østerdalen nytt liv.

Ordfører Åse Grønlien Østmoe i Åmot var den første i lokalsamfunnet som fikk beskjeden om at alt håp er ute.

- Det er usigelig trist og bittert. Jeg hadde et håp helt inntil det siste, fordi jeg visste at det var seriøse interessenter inne i bildet, sier hun til NTB.

Dette setter Åmot kommune i en vanskelig situasjonen. Ledigheten er høy og sosialkontoret har nok å henge fingrene i.

- Vi må nå få omstillingsmidler slik at vi kan få flere tilbake i jobb igjen. Men hva det skal satses på, er uvisst. Vi må nok se nærmere på hvordan Askim og andre lokalsamfunn har taklet situasjonen etter tilsvarende bedriftsnedleggelser, sier Åse Grønlien Østmoe.

(NTB)