Utenlandsk mann døde i basehopp­ulykke

Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av basehoppulykken i Stryn der en mann havnet i vannet under landing og døde fredag.

- Lokalt politi foretok etterforskning på stedet i natt og har dannet seg et godt bilde av hendelsen. Det er opprettet undersøkelsessak som vil bli etterforsket videre, for å søke å klarlegge årsaken til hendelsen, opplyser politioverbetjent Vidar Stavik ved Stryn og Hornindal lensmannskontor lørdag formiddag.

Politiet varslet om hendelsen like etter klokken halv ett natt til lørdag. Både et redningshelikopter og et ambulansehelikopter rykket ut til stedet i tillegg til øvrige nødetater. Hopperen var en utenlandsk statsborger i 20-årene som brukte en såkalt vingedrakt da han landet i Oppstrynsvatnet.

- Det vil bli undersøkelse av utstyret som ble benyttet, og avhør av vitnene til hendelsen. De som var involvert, blir fulgt opp av Stryn kommunes psykososiale kriseteam, opplyser Stavik.

Fikk problemer

Mannen som døde, foretok basehopp med vingedrakt sammen med en annen fra fjellet Marsåhyrna ved Flo i Stryn. De hoppet samtidig, mens en tredje person som var i følge med dem, sto og ventet ved landingsplassen på fylkesveien nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer