815 LITER ØL: I tillegg fant tollerne 60 liter vin og 59 liter sprit. Sjåføren hadde 1,1 i promille. Foto: Tollvesenet
815 LITER ØL: I tillegg fant tollerne 60 liter vin og 59 liter sprit. Sjåføren hadde 1,1 i promille. Foto: TollvesenetVis mer

Utenlandsk sjåfør stanset med 815 liter øl, 60 liter vin, 59 liter sprit - og 1,1 i promille

- Et relativt vanlig beslag, sier politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka ni fredag morgen stanset Tollvesenet en svenskregistrert bil på svenskegrensa i Svinesund.

Bilen var på vei til Norge og hadde litauisk fører. I bilen fant tollerne 815 liter øl, 60 liter vin og 59 liter sprit. Bilens fjæringer var manipulert for å tåle den ekstra tunge lasten og bilens sjåfør var i tillegg kraftig beruset.

Mannen ble pågrepet på stedet.

- Dette er et relativt vanlig beslag her nede i Østfold. Vi har flere slike saker i uka, både når det gjelder mengden og manipulering av fjæringa i bilen. Ofte er det også snakk om falske skilter, men det er for tidlig å si om denne bilen også hadde det, sier operasjonsleder i Østfold-politiet, Martin Schie, til Dagbladet.

Schie forklarer videre at det er uvisst hvor alkoholen var på vei, men at erfaringen ofte tilsier videresalg inn mot utenlandske miljøer i Norge.

Operasjonslederen er spesielt opprørt over promillenivået til fører - og beskrever bilen som «farlig» å være i nærheten av på veien.

- Sjåføren hadde 1,1 i promille. Det er svært alvorlig i seg selv, og med manipulerte fjæringer forringes kjøreegenskapene til bilen ytterligere. Dette er en bil det har vært farlig å kjøre sammen med, sier Schie.