Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utenlandske journalister løslatt i Beograd

28 utenlandske journalister og fotografer, blant dem TV 2s reporter Anders Sæther, ble pågrepet på et hotell i Beograd i går kveld. Han ble løslatt senere på natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eneste som i morgentimene fortsatt var bak lås og slå, var Balkan-korrespondenten for Brussel-avisen Le Soir, Philippe Deprez, uvisst av hvilken grunn.

- Vi ble pågrepet av en gruppe serbiske politimenn. Forklaringen som ble gitt var at vi forstyrret luftvernsystemet til den jugoslaviske hæren, sier Sæther til TV 2 Nyhetene. De utenlandske journalistene skjønte først ingenting, og Sæther sier at opplevelsen var ubehagelig.

Han understreker imidlertid at journalistene ikke ble dårlig behandlet av serberne, og at det ikke ble stilt noen vilkår for at de skulle bli løslatt.

Flesteparten av journalistene ble pågrepet på taket av hotellet der de fulgte NATOs flyangrep mot mål i Beograd, men noen ble også hentet på sine rom.

Ifølge øyenvitner ble hele hotellet nærmest overtatt av politiet, som utplasserte folk i alle etasjer og korridorer for å hindre pressefolkene fra å følge utviklingen.

Også blant de pågrepne var fire av CNNs journalister, men den amerikanske fjernsynskanalens stjernereporter Christiane Amanpour var ikke blant dem, ble det opplyst ved CNN-hovedkvarteret i Atlanta.

(Dagbladet: på nettet-NTB-Reuters-AFP)