Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utenlandske leger vil jobbe i Norge

Stadig flere utenlandske leger ønsker å jobbe i Norge. Hittil i år har 1.350 utenlandske leger henvendt seg til norske helsemyndigheter. Det er 180 flere enn i hele 1996, skriver Vårt Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Oslo behandler søknader fra de utenlandske legene.

- Det er vanskelig å si noe sikkert om årsaken til økningen, men en mulighet er overskuddet på leger andre steder i verden, sier underdirektør Per Haugum ved Fylkeslegens kontor.

Tordis Haug tar imot henvendelsene som kommer til Fylkeslegens kontor. Hun forteller at en norsk ambassadør i Øst-Europa fikk forklart legestrømmen til Norge med de gode lønns- og arbeidsforholdene norsk helsevesen kunne tilby.

Flesteparten av de utenlandske legene som ønsker å jobbe i Norge, kommer fra nordiske landene eller det øvrige EØS-området.

Av de 889 søknadene fra utenlandske leger som Fylkeslegen behandlet i første halvår i år, fikk over halvparten midlertidig lisens til å praktisere i Norge. Det er ifølge Vårt land det første skrittet mot en permanent autorisasjon som lege i Norge.

(NTB)

Hele Norges coronakart