Utenlandske medier bruker Sverige som skrekkeksempel på flyktninghåndtering

Melder at landet er i ferd med å havarere etter knivdrapet på Alexandra (22).

OMSKREVET: Sverige og landets migrasjonsutfordringer er hyppig omtalt i utenlandske medier de siste ukene. Over er faksimiler fra henholdsvis BBC, The Sun, The Times, og The Telegraph. Montasje: Skjermdump.
OMSKREVET: Sverige og landets migrasjonsutfordringer er hyppig omtalt i utenlandske medier de siste ukene. Over er faksimiler fra henholdsvis BBC, The Sun, The Times, og The Telegraph. Montasje: Skjermdump. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det lå an til å bli en helt vanlig fredagskveld i Stockholm sentrum. Istedet samlet en gruppe svartkledde menn - minst 40-50 personer - seg i sentrumsområdet for å jule opp mindreårige flyktningbarn. Dagen derpå brøt det igjen ut håndgemeng etter «Folkets demonstration» på Norrmalmstorget i samme by, hvor flere innvandringskritiske talere var invitert, skriver Expressen.

Brukes som skrekkeksempel De siste dagene har utenlandske journalister fattet ny oppmerksomhet for migrasjonsutfordringene i Sverige. Flere av dem melder at Sverige er i ferd med å havarere, ifølge den svenske avisa.

Spaltist Fraser Nelson i den britiske avisa The Telegraph skriver at Sverige er et perfekt eksempel på hvordan den store flyktningstrømmen ikke skal håndteres.

«Et besøk til Sverige har alltid vært som en reise til framtiden, et innblikk i hvordan det kan se ut i Storbritannia om et tiår eller to om alt går vel. Men akkurat nå sender Sverige ut et annet budskap: Hvor raskt krisen kan sluke til og med et sterkt land hvis migrasjonen håndteres feil», skriver han.

Den britiske tabloiden The Sun går enda et steg lenger, med tittelen «Hvordan innvandring havarerte Sverige».  De har snakket med den innvandringskritiske moren til 22 år gamle Alexandra, som ble knivstukket til døde av en mindreårig somalisk asylsøker på en institusjon i Mölndalen i Sverige for en knapp uke siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer