<strong> UVANTE FORHOLD:</strong>  Mange utenlandske vogntogsjåfører kjører for lønn som Yrkestransportforbundet kaller for sosial dumping. Her et spansk vogntog som trenger hjelp på uvant vinterføre på Ryen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
UVANTE FORHOLD: Mange utenlandske vogntogsjåfører kjører for lønn som Yrkestransportforbundet kaller for sosial dumping. Her et spansk vogntog som trenger hjelp på uvant vinterføre på Ryen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer

Utenlandske vogntogsjåfører tjener 5000 kroner måneden

Yrkestrafikkforbundet: - Sosial dumping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenlandske vogntogsjåfører som kjører i Norge, tjener ned mot 5 000 kroner i måneden før skatt, ifølge en undersøkelse gjennomført av Yrkestrafikkforbundet  (YTF).

Nesten 500 langtransportsjåfører svarte på den anonyme spørreundersøkelsen, som ble utført i samarbeid med Statens vegvesen på Svinesund kontrollstasjon fra 1. til 3. juli.

En av tre utenlandske sjåfører kommer fra Polen.

- Sosial dumping
- Dette er verre enn vi hadde trodd. Det viser at det foregår sosial dumping i transportbransjen i Norge, sier kommunikasjonsansvarlig Ida Langdalen Kristiansen i YTF, som organiserer yrkessjåfører i Norge, til NRK.

Hver fjerde sjåfør i undersøkelsen oppgir at de tjener 8 500 kroner eller mindre i måneden før skatt.

29 av sjåførene svarte at de tjener under 600 euro, som tilsvarer omtrent 5 000 kroner.

Tall fra SSB viser at utenlandsregistrerte lastebiler står for nesten en tredel av all transport i Norge. Det satt utenlandske sjåfører i 17 av de totalt 42 norske bilene i undersøkelsen.

(NTB).


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer