Utenriksdepartementet venter

Utenriksdepartementet pressetalsmann Ingvard Havnen ser ingen grunn til å gjøre noe med den russiske trusselen om å gjengjelde utvisningen av de fem russiske diplomatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er å trø vann, sier Havnen til Dagbladet: på nettet.

Så lenge de ikke får offisiell bekreftelse om russiske utvisninger, anser utenriksdepartementet at dette ikke er noe å forholde seg til.

Pressetalsmann Erik Sedal ved ambassaden i Moskva henviser all informasjon til Oslo, men kan fortelle at det kun er 22 nordmenn ved ambassaden. En gjensidig utvisning på fem diplomater vil derfor ramme ambassaden hardt.

- Dersom russerne følger vanlig praksis er det lite sannsynlig at de vil utvise militærattachene, sier Brigader Erik Ianke fra Forsvarets Overkommando.

- Det vil ikke være direkte alvorlig, men selvfølgelig vil det skape problem hvis de utviser noen av våre militærattacher. Vi har et begrenset antall offiserer som kan russisk, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer