Utenriksminister Børge Brende besøker Israel og Palestina

- Hvor står vi? Er det noen reell vilje fra israelsk side til to-statsløsning? 

PÅ BESØK: Utenriksminister Børge Brende er på plass i Ramallah. Lørdag skal han treffes Palestinas president. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PÅ BESØK: Utenriksminister Børge Brende er på plass i Ramallah. Lørdag skal han treffes Palestinas president. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / RAMALLAH (Dagbladet): Utenriksminister Børge Brende (H) er på besøk i Israel og Palestina for samtaler med Israels statsminister og Palestinas president.

- Det er to ting som er viktig. Den ene er forberedelsene til giverlandsmøtet (Ad Hoc Liason Committee - AHLC) i Brussel 4. mai, hvor EUs høyrepresentant Frederica Mogherini og jeg har invitert til dette møtet. Der skal vi sette den økonomiske situasjonen og levekårssituasjonen for Palestinerne på Vestbredden og i Gaza på dagsorden. Så er det spørsmålet rundt to-statløsningen og mulig oppstart av forhandlingene igjen, sier utenriksminister Børge Brende til Dagbladet.

I en uttalelse på UDs nettside sier Brende at to-statsløsningen er under press, og sier at partene nå må vise lederskap og bidra til å forbedre situasjonen på bakken.

Gaza og Vestbredden

Utenriksminister Børge Brende vil møte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas lørdag kveld og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer