I SIKKERHET:  Situasjonen er nå over og programmet fortsetter. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet.
I SIKKERHET: Situasjonen er nå over og programmet fortsetter. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet.Vis mer

- Utenriksminister Børge Brende måtte rømme fra rakettangrep

Fra den israelske byen Ashkelon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Børge Brende måtte rømme for andre gang etter nok et rakettangrep, melder TV 2.

Etter at utenriksministeren forlot restauranten hvor han i første omgang søkte tilflukt, dro han til et av husene som hadde blitt truffet. Mens han var der inne kom det nok et angrep, og Brende måtte løpe ned i det som var igjen av bomberommet i huset.

Norges utenriksminister Børge Brende og hans israelske kollega Avigdor Lieberman måtte søke dekning i byen Ashkelon i Israel etter en bombealarm, bekrefter UD til Dagbladet.

Samtaler med kollega Brende har samtaler med sin israelske kollega etter at forsøket på en våpenhvile mellom Israel og Hamas kollapset tirsdag.

Flere raketter slo ned i nærheten av restauranten der de har møte. Og ifølge TV 2 måtte Brende bli skysset inn på et fryserom i en restaurant da alarmen gikk.

- En eller flere raketter slo ned omtrent 300 meter unna. Alarmen er nå over, og vi har gjenopptatt programmet, sa kommunikasjonsrådgiver Kristid Enstad til Dagbladet etter det første rakettangrepet hvor Brende måtte rømme i sikkerhet.

Ingen våpenhvile Israel sa tirsdag morgen ja til en våpenhvile på Gazastripen, men seks timer senere gjenopptok de angrepene. Helomvendingen kommer som et svar på at Hamas tirsdag sendte en rekke raketter inn i Israel.

Onsdag morgen ble det fortsatt skutt raketter fra enklaven.

Følg utviklinga direkte i vårt nyhetsstudio.

Dagbladet oppdaterer saken.